Stefan Strandberg stilte ikke i den såkalte intervjusonen med media etter skjebnekampen. Vålerenga-kapteinen ville heller ikke snakke med VG da vi spurte om han «hadde to minutter» på vei til bilen utenfor Intility Arena.

  • Se sekvensen i videovinduet øverst!

Vålerenga-kapteinen uttalte seg heller ikke til rettighetshaver TV 2. Det begrunner klubbens sportssjef Joacim Jonsson med at de skjermer sin kaptein.

– Han har fått mediefri denne uken, sier Jonsson til VG.

– Hvorfor?

– Det har vært ekstremt mye på ham den siste tiden. Derfor tenker vi at det har vært fornuftig å gi ham fri.

– Dette er ikke unormalt, mener Vålerengas sportssjef.

Med to kamper igjen er Vålerenga på direkte nedrykksplass. Stabæk er poenget foran på kvalikplassen, mens det er tre poeng opp til Sandefjord på trygg grunn.

Bunnoppgjøret mellom Vålerenga og Stabæk søndag endte 0–0 etter en nervøs forestilling der begge lag hadde hver sin store sjanse til å avgjøre kampen. Det er altså full krise for storklubben Vålerenga med to runder igjen.

Stefan Strandberg forlot arenaen iført dress og med en hvit pose i hånden.

– Det har vært et veldig trykk på Stefan, som både kaptein på Vålerenga og landslagsspiller, sier Tina Wulf, Vålerengas medie- og kommunikasjonssjef.

– Vi lar ham konsentrere seg om fotballen, legger hun til.

Strandberg ble tatt ut i troppen til de kommende landskampene. Norge har treningskamp hjemme mot Færøyene 16. november og EM-kvalifiseringskampen borte mot Skottland 19. november.

I forbindelse med uttaket gikk landslagstrener Ståle Solbakken ut mot kritikken Strandberg har fått. TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah mente i forkant at det ikke gikk an å forsvare et uttak av Strandberg.

Vålerenga-trener Geir Bakke var førstemann i intervjusonen etter den målløse skjebnekampen mot Stabæk:

– Hvordan skal dere klare å redde plassen?

– Da må vi vinne de to neste kampene med en haug av mål, svare Bakke.

– Du regner med at dere må vinne de to siste?

– Ja, vi må jo det.

HamKam vinner, Sandefjord vinner. Hva tenker du om det?

Må jeg tenke noe om det? Det gjør det enda vanskeligere for oss selv. Vi tar ett poeng og de tar tre. Da sier det seg selv at veien blir enda lengre.