Til helgen reiser Brage Berg Pedersen med G16-landslaget til Tyrkia for å spille kamper mot vertslandet, Romania og USA. TIL-talentet imponerte på Norges Fotballforbunds årlige samling i Porsgrunn i fjor sommer, og har vært fast inventar på landslaget siden han debuterte borte mot Sverige i september i fjor høst. Landslagssjef og tidligere Premier League-proff Gunnar Halle er full av lovord om sin elev.

– Brage har et stort potensial som kantspiller, og leverte spesielt godt i kampene mot Sverige, forteller landslagstrener Gunnar Halle som trekker frem Berg Pedersens en mot en- og avslutningsegenskaper som styrker, men at han som mange andre på den samme alderen må jobbe med å ta riktige valg. Det er også Berg Pedersen klar på selv.

– Jeg har fått tilbakemeldinger på hva jeg må jobbe med, og det er blant annet at jeg må tørre å utfordre mer, sier kantspilleren.

Les også: Avgjorde mot Italia

Flere utskiftninger

Det har vært en god del utskiftninger på landslaget siden oppstarten i september, men Berg Pedersen har vært med hele veien. Til høsten skal G16-landslaget ut i EM-kvalifisering, og til tross for at det er en stund frem i tid ligger Berg Pedersen godt an i løypa til å komme med i troppen.

– Det blir nok en del utskiftninger av spillere fremover, men vi har hatt en stamme hele veien og Brage er en av dem, sier landslagssjefen.

Norge skal blant annet til Portugal i mai og spille Nordisk mesterskap i Sverige i begynnelsen av august før EM-kvalifiseringen starter.

– Jeg mener at det er en klar fordel at vi ikke gjør altfor mange bytter inn mot en kvalik, for da har spillerne bygd relasjoner og bli vant til å spille med hverandre, sier Halle som bekrefter at Berg Pedersen er høyaktuell til EM-kvalifiseringen den kommende høsten.

Les også: – Vil vise at jeg er god nok

Italienske friere

Etter de gode landskampene mot Sverige i fjor høst fikk Berg Pedersen tilbud om å vise seg frem på trening i den italienske Serie A-klubben Genoa. Utfordringen tok han på strak arm, og i en internkamp scoret han hat-trick. Italienerne var også til stede da Berg Pedersen ble matchvinner i landskampen mot Italia i fjor, og i disse dager venter unggutten på en tilbakemelding fra italienerne om hva de ønsker videre. Landslagssjef Halle mener at Berg Pedersen kan få en vel så god utvikling i TIL, og at det er vanskelig å svare på hva som er det rette valget for en såpass ung spiller.

– Det er positivt at spillerne blir oppdaget, og får teste seg ute i Europa. Det beviser jo at de har solide kvaliteter. Men det blir en vurdering på om man vil dra ut så tidlig, og han har en god utviklingsarena i TIL. Får han tilbud er jo det veldig spennende, men om det er rett tidspunkt å reise på er vanskelig å si. Han er jo fortsatt en veldig ung spiller, sier Halle.

Berg Pedersen er heller ikke sikker på hva han ønsker å gjøre, men synes uansett det er smigrende med interessen fra Serie A-klubben.

– Vi får se hva som skjer når jeg får en tilbakemelding, og eventuelt ta en vurdering da, sier Berg Pedersen.