– Han er en klar leder for denne gruppa både på og utenfor banen, og en jeg er i kontakt med iallfall hver 14. dag.

Slik innledet Ståle Solbakken på VGs spørsmål om hvordan han så Martin Ødegaards utvikling som kaptein og leder de siste årene.

Fra å være et stort talent som aldri har snakket i de største ordene blant pressen, har Ødegaard nå blitt en sentral skikkelse i Solbakkens mannskap. I tillegg til å være kaptein for Arsenal.

På pressekonferansen torsdag avslørte Solbakken at Ødegaard var mannen bak å få inn en svært kjent profil på samling.

– I går så var det Martin som arrangerte. Da var han initiativtaker til en spørrekonkurranse med støtteapparat og spillere. Da kom Dan Børge Akerø inn døra og stilte noen spørsmål. Det ble ganske jevnt, sier Solbakken med et smil.

Overfor VG var quizverten veldig stolt over å få muligheten.

– Jeg var ikke sjokkert over å bli spurt, men jeg er veldig stolt over å bli spurt, sier Akerø til VG.

Han spilte fotball selv og fikk tre kamper for Skeid i førstedivisjon. Han var ubenyttet reserve for samme lag i cupfinalen mot Viking i 1974.

Temaet for quizen var selvfølgelig internasjonal fotball. Det var mulig å få rundt 70 poeng på quizen, og Akerø ble imponert over nivået.

– De beste fikk over 60 poeng. Disse gutta vet det som er verdt å vite om internasjonal fotball. Det var to lag som fikk lik poengsum, så da måtte vi avgjøre det med «sudden death». Det er imponerende gode quizferdigheter innad i laget.

På spørsmål fra NRK om hvem som imponerte ham mest, svarer Solbakken:

– Det var så blandet lag at jeg vil ikke henge ut noen, men Wiggen var ikke sylskarp på alt, sier Solbakken og gliser.

Finne var oppegående, legger han til.

Vinnerlaget bestod av Ola Solbakken, Jørgen Strand Larsen, Leo Skiri Østigård, Frode Grodås (keepertrener), Are Hokstad (administativ koordinator) og Kristian Santiago Ankersen.

Mot Skottland lørdag og Kypros tirsdag er Ødegaard et naturlig valg på midtbanen for Solbakken. Det er snart ti år siden en purung Ødegaard slo gjennom i norsk fotball, og siden har han karrieren hans vært fulgt nøye av alle med fotballinteresse.

– Jeg har kommet en vei siden Martin 15 år. Det føler jeg. Jeg var en liten gutt, ble kastet ut i media og oppmerksomhet og alt som var. Det var ikke bare lett. Jeg har fått litt erfaring og vært gjennom en del. Da blir man mer voksen, sier Ødegaard.