I høst gikk Lie fra Fløya til Røa ”Dynamite Girls”. Det ble mest spill for 2.-laget, og hun må vente på sin offisielle debut. Den kan komme allerede mandag, når Røa sesongåpner hjemme mot nyopprykkede Urædd.

– Det er ganske mye tøffere her, sier Lie til iTromsø.

– Vist gode takter

I oppkjøringen har hun fått rikelig med spilletid.

– Hun har vist veldig gode takter i oppkjøringen, og har vært helt strålende. Gabrielle har tatt store steg siden hun kom hit, sier Nordby til iTromsø.

Røa-treneren er spesielt imponert over følgende:

– Hun har bra fysikk, gode basisferdigheter og vet hvordan fotball skal spilles. Det er tre gode egenskaper når du er fotballspiller, sier han.

I fjor ble det bronse på dynamittdamene fra Oslo vest, og Røa har de siste årene dominert damefotballen i Norge. Men mange av de rutinerte spillerne har forsvunnet, og Lie er en av mange yngre som har gått til Røa.

– Vi har et ungt og urutinert lag, sier Røas kaptein Elen Botten til NFF TV.

– Enorm utvikling

– Det er en stor klubb, det merket jeg da jeg kom hit. Men overgangen hadde blitt stor uansett, ettersom jeg kom fra Fløya i 2.-divisjon, sier Lie.

Røas trener gleder seg til å se mer av talentet fra Tromsø.

– Jeg forventer at hun fortsetter den enorme utviklingen. Hun er i ferd med å bli en topp proff fotballspiller, sier Nordby.

- Kommer til å bli veldig god

Oppskriften videre er forholdsvis enkel:

– Det er viktig for en med lite erfaring i ryggsekken er å høste det, og se hvordan ting må gjøres. Ikke en dritt må legges til tilfeldighetene, sier Nordby ivrig og konstaterer:

– Da kommer du til å se en veldig god Gabrielle for Røa.

Lie og Røa har nettopp kommet hjem fra oppkjøring i Spania. I generalprøven ble det 0-2-tap mot Avaldsnes, og Lie ble nyttet inn på midtbanen etter 40 minutter.