– Han leverte en kanonkamp, slår Christian Berge fast.

– Jeg er stolt av Sander i dag. Han viser ro og frekkhet. På landslaget har han ikke helt fått løst det tidligere. I dag var det en forløsning for ham, sier navnebror Sander Sagosen.

I landslaget kalles han bare Diego. Men kan ikke svare på hvorfor.

– Det er et godt spørsmål. Jeg husker ikke helt. Det startet i tenårene. Det har dessverre ikke noe med Diego Maradona å gjøre, ler han og fortsetter:

– Det var veldig moro å spille. Vi gjør kollektivt en god kamp. Deilig og forløsende, sier han selv.

Øverjordet måtte finne seg i å bli plassert på tribunen mot Russland. Men kom inn igjen på laget og «varmet opp» med å score to fine solomål da Norge slet inn mot pause. Så fortsatte han med tre nye skudd rett i mål etter hvilen. Pluss noen glimrende pasninger. Alexander Blonz fikk målgivende på venstrekanten servert bak Øverjordets rygg.

– Dette betyr mer selvtillit. Jeg kan senke skuldrene og gjøre det jeg er god på. Selvfølgelig har man litt nerver når det er landskamp, sier han etter sin landskamp nummer 26.

Moren Siri Øverjordet spilte i sin tid 62 landskamper i volleyball.

Sønnen «smashet» inn det meste i 2. omgang.

– Det løsnet for meg. Jeg har jo ikke vært en målscorer på landslaget, men jeg har jobbet for å bli det, sier Øverjordet som sto notert med bare 14 landslagsmål før de fem i Steel Arena.

Skuddarmen fikk seg en stygg smell da han som 14-åring brakk kragebeinet etter en duell med lagkompis gjennom oppveksten på Oppsal, Kevin Gulliksen. Øverjordet fikk en metallplate operert inn og måtte begynne å skyte underarmsskudd.

– Jeg har slitt litt med den, men det er vanskelig å si om det betyr noe nå, sier Øverjordet som fikk målt et av skuddene sine til 122 km/t av EM-arrangørens tracking.

Gulliksen gjorde Oppsal-kvelden komplett med sine fire scoringer. De to vokste opp i miljøet som på 1970-tallet fostret Norges beste håndballklubb.

– Jeg er ordentlig østkant, men flyttet tidlig til Bærum for å spille for Haslum, sier Øverjordet som i syv sesonger spilte i klubben før han flyttet til Danmark i 2020. Neste sesong skifter han fra Mors-Thy til Kolding.

Nå venter Polen, Tyskland, Spania og Sverige i hovedrunden.

– Jeg tror det meste ligger på oss selv. Hvis vi fortsetter å prestere godt så vil resultatene komme, sier Sander Øverjordet.

Landslaget tar tirsdag buss gjennom Slovakia fra øst til vest. Fra Kosice til Bratislava. Der venter kamper torsdag, fredag, søndag og neste tirsdag. Norge går inn i hovedrunden med null poeng.

– Men nå gleder vi oss bare, sier Sander Sagosen.