Forrige sesongs beste spillere ble hedret i forbindelse med Champions League-trekningen i Monaco torsdag kveld.

Den gjeveste prisen gikk til van Dijk. Nederlenderen spilte en avgjørende rolle da Liverpool vant Champions League forrige sesong. Han er den første forsvarsspilleren som får UEFA-prisen som årets spiller.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo var de to øvrige nominerte.

Takket for støtten

– Først og fremst må jeg takke alle lagkameratene mine. Uten dem ville jeg ikke klart å oppnå det jeg har gjort det siste året. Jeg vil også takke familien min, sa prisvinneren.

– Jeg er svært stolt å få dette trofeet, og det er mye takket være alle som har hjulpet meg på veien, tilføyde han.

Van Dijk røpet deretter at den brasilianske ballartisten Ronaldinho har vært en av hans store forbilder.

Liverpool-keeper Allison Becker ble kåret til den beste keeperen i forrige sesongs Champions League, mens van Dijk også fikk prisen som den beste forsvarsspilleren.

Messi årets spiss

Prisen som den beste midtbanespilleren gikk til nederlandske Frenkie de Jong. 22-åringen bidro sterkt til at Ajax spilte seg frem til en overraskende Champions League-semifinale. I sommer forlot han Amsterdam-klubben til fordel for Barcelona.

Lionel Messi ble årets beste angriper. Den argentinske Barcelona-stjernen ble toppscorer i Champions League også forrige sesong.

UEFA-president Aleksander Ceferins egen pris ble også utdelt torsdag. Den gikk til den tidligere Manchester United-stjernen Eric Cantona.