Aftenposten omtalte anmeldelsen først. Mette Yvonne Larsen bekrefter det samme til VG, men ønsker ikke å si mer om anmeldelsen.

Larsen er bistandsadvokat for Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen. Hun forteller til VG at de har det tungt nå. Det har blitt gjennomført avhør i saken, og bistandsadvokaten opplyser at det blir flere.

John Christian Elden er advokat for Gjert Ingebrigtsen. Elden har foreløpig lite å si om at klienten er blitt anmeldt for vold av et familiemedlem.

– Umulig å kommentere noe som er ukjent og ikke fremgår av saksdokumentene dessverre, sier Elden til VG.

Politiet bekreftet tidligere torsdag at det er opprettet straffesak og etterforskning av Gjert Ingebrigtsen. Elden sa at klienten var trygg på utfallet av en slik etterforskning.

Mette Yvonne Larsen sa til VG tidligere torsdag at løperbrødrene støtter at det settes i gang etterforskning av Gjert Ingebrigtsen.

– Selv om en politietterforskning selvfølgelig er en stor belastning både for Gjert Ingebrigtsen og resten av hans familie i en allerede vanskelig tid, er det samtidig hans eneste mulighet for å renvaskes, sa Elden i en pressemelding.

Gjert Ingebrigtsen er en av de mest kjente trenerne i norsk idrett etter dokumentarserien «Team Ingebrigtsen» og de sportslige resultatene sønnene Henrik, Filip og Jakob har oppnådd. Vinteren 2022 ble det kjent at trioen brøt trenersamarbeidet med pappa Gjert.

PÅ LØP: Sist helg var Gjert Ingebrigtsen med Narve Gilje Nordås og Per Svela på «Hytteplanmila» utenfor Hønefoss. Foto: Helge Mikalsen / VG

Sist uke kom brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen med en uttalelse i VG. Der fortalte de om en oppvekst med ubehag, trusler og fysisk vold. Gjert Ingebrigtsen har benektet påstandene og kalte dem grunnløse.

Gjert Ingebrigtsen er fremdeles trener for Per Svela og Narve Gilje Nordås. Sistnevnte tok i sommer VM-bronse på 1500 meter bak Jakob Ingebrigtsen.

Da VG sist lørdag spurte Gjert Ingebrigtsen om politiets undersøkelser av sønnenes påstander, svarte han dette:

– Det håper jeg inderlig. Jeg tror ikke det blir en etterforskning. Men de er hjertelig velkomne til å undersøke så mye de vil. De vil aldri finne noe. Det synes jeg er helt fint, det skulle vært gjort for lenge siden, med tanke på alle ryktene som er der ute.