– Det er vondt, både fysisk og mentalt, men jeg har fått noen slag i trynet før, så jeg skal komme meg over dette. Det som skjer er at jeg kommer rundt en sving og møter en skiløper i høy hastighet, og vi rekker ikke reagere. Det er høyreregel i skisporet og er det noen som har skylda, er det meg, sier Gunnulfsen til VG på telefon fra Lillehammer sykehus - før transport til Oslo.

TV 2 omtalte saken først, og skriver at han ble liggende i snøen i 45 minutter før han ble hentet av en snøscooter.

Han vil lørdag bli fraktet til Oslo der han opereres søndag. Det er foreløpig uklart hvor lenge skaden vil holde ham ute av spill.

Dette er ikke første gangen Gunnulfsen er rammet av uflaks. Utursmannen fikk skulderen ut av ledd ti sekunder inn i et NM-renn i vinter, mistet verdenscupdebuten i Ruka grunnet sykdom og nå dette.

– Det er vel ikke tilfeldig når jeg har så uflaks. Fordelen med mange slag i trynet er at man er vant til å komme tilbake, og jeg har allerede skeive tenner. Jeg begynner å bli mett på uflaks, men de rundt meg har sluttet å bli overrasket. Det begynner å bli komisk, sier Gunnulfsen med galgenhumor.

SJOKKERTE ELITEN: Mikael Gunnulfsen tilbakela 15 km klassisk 27 sekunder raskere enn nestemann, Johannes Høsflot Klæbo, under sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen

Han sier han henter inspirasjon hos andre utøvere som har kommet tilbake fra alvorlige skader, som Nora Mørk og Aksel Lund Svindal.

– Noen prøver å fortelle meg at dette burde jeg droppe, men jeg er dum nok til å fortsette. Jeg tenkte nesten før jeg traff snøen at jeg skulle til OL i Beijing neste år, sier Gunnulfsen.

Han hadde håpet å kjempe om plass på det norske VM-laget i Oberstdorf som finner sted i slutten av februar. Målet var en plass på femmila.

Gunnulfsen tok en sensasjonell seier på Beitostølen. Han utklasset Johannes Høsflot Klæbo og resten av langrennseliten da han gikk til topps på 15 kilometer klassisk i sesongåpningen.