Paris Saint-Germain lekte seg til 3-0 i det prestisjetunge Le Classique-oppgjøret hjemme mot Marseille, men Neymars ankelskade satte en demper på seiersrusen.

Med litt under et kvarter igjen å spille gikk Neymar ned for telling. Den brasilianske storstjernen tok seg til ankelen. Det var tydelig at han ikke hadde det godt. Etter noen minutter ble Neymar fraktet av banen på båre.

• Se situasjonen i videovinduet over

PSG krysser fingrene for at det ikke er snakk om en alvorlig skade.

– De første undersøkelsene i garderoben tyder på at han har hatt en vridning i ankelen. Vi venter på grundigere undersøkelser, og vi er optimistiske. Om jeg skulle gi et svar på om han kan spille mot Real Madrid, så ville jeg svare ja, sier trener Unai Emery.

Han er mer positiv enn det Neymars lagkamerat Thiago Silva er. Han sier til Canal+ at det ser dårlig ut for Neymar-start mot Marsielle neste onsdag.

– Ankelen er allerede hoven. Jeg er ikke lege, men jeg tror ikke at han blir klar til onsdag. Han skal hvile, sier Silva.

I Ligue 1 har hovedstadslaget full kontroll, men i mesterligaen ser det ikke like lyst ut. Returoppgjøret mot Real Madrid i åttedelsfinalen er ikke langt unna, og der har franskmennene 1-3 å hente opp etter tapet i Spania

Kylian Mbappé ga PSG en perfekt start på søndagens rivalkamp. Etter ti minutter sendte unggutten av gårde et skudd med venstrefoten. Ballen gikk forbi Marseilles sisteskanse.

Neymar hadde tydelig vondt etter at han pådro seg en ankelskade i Paris Saint-Germains 3-0-seier over Marseille. Brasilianeren måtte fraktes av gressteppet på båre. Foto: Thibault Camus / TT / NTB Scanpix

Cavani igjen

I det 27. minutt var Rolando uheldig da han prøvde å blokkere Neymars avslutning. Ballen gikk via stopperen og i mål da han stakk ut en fot.

Tidlig i annen omgang gjorde Edinson Cavani sitt 25. ligamål for sesongen. Med 3-0 var kampen i realiteten over. Marseille klarte heller ikke å score på erkefienden selv om gjestene hadde fordel av å spille over ti minutter med én mann mer på banen etter Neymars ankelskade.

Paris Saint-Germain topper tabellen 14 poeng foran toer Monaco. Marseille er nummer tre og er ytterligere ett poeng bak den suverene ligalederen.

Uavgjort for Selnæs

Tidligere søndag ble Ole Selnæs tatt av banen etter 67 minutter da Saint-Étienne klarte 1-1 borte mot Lyon. Nordmannens lag utlignet på overtid.

Selnæs fikk tillit fra start og plukket med seg et gult kort før han ble byttet ut.

Ole Selnæs ble byttet ut da Saint-Étienne spilte 1-1 borte mot Lyon. Foto: NTB scanpix

Da hadde han sett Mariano gi Lyon ledelsen etter 19 minutter. Lyon, som kun har to hjemmetap denne sesongen, gikk mot tre poeng da tidligere Arsenal-spiller Mathieu Debuchy dukket opp på overtid og berget 1-1 og ett poeng for Saint-Étienne.

Lyon ligger på fjerdeplass med 50 poeng, mens Saint-Étienne ligger på 12.-plass med 34 poeng.