– Jeg blir veldig glad hvis jeg tar medalje, men klarer jeg ikke det så setter jeg meg nye mål til neste år, sier Frida.

– Jeg håper selvfølgelig å ta gull, men jeg nøyer meg også med å konkurrere, sier Lars Marius.

500 deltakere

For første gang på 15 år skal Tromsø Taekwondoklubb arrangere et norgesmesterskap. Totalt vil det være cirka 500 deltakere, inkludert dommere og trenere i Tromsøhallen 7.–9. november. Om lag 20 lokale utøvere skal delta.

– Lars Marius og Frida er våre største håp. Fridas styrke er i mønster, mens Lars Marius nok har best sjanser i sparring, sier Paul Mathiassen, som er instruktøransvarlig i Tromsø Taekwondoklubb.

Både Lars Marius og Frida skal på landslagssamling i oktober.

– Fysisk og teknisk er de talentfulle, begge to. De har også fått god matching av de andre, eldre utøverne i klubben, sier Mathiassen.

Kongepokal

I mesterskapet skal det også deles ut kongepokal til beste kvinnelige og mannlige utøver.

– Det er bare tre år siden kongepokalen ble delt ut for første gang i NM innenfor vårt taekwondoforbund som er ITF. Det er en anerkjennelse for det arbeidet som er blitt gjort, sier Mathiassen.

Til nå har taekwondoklubben fått inn i underkant av 50.000 kroner i sponsormidler til NM. Paul Mathiassen sier at man håper å få inn 30.000-40.000 kroner til.

Han forteller at det krever stor dugnadsinnsats i tiden før og under mesterskapet.

– Vi trenger sikkert 100 dugnadstimer bare den helga fordelt på x antall folk. Det skal serveres mat, folk skal transporteres, det skal være oppvisning, dommere skal ivaretas på best mulig måte og forhåpentlig kommer ordføreren også, sier Mathiassen med et smil.

TALENT: Juniorutøver Frida Tøllefsen håper på medalje i NM. Foto: Ronald Johansen
Deltakere: For første gang på 15 år skal Tromsø Taekwondoklubb arrangere et norgesmesterskap. Foto: Ronald Johansen