Bommet grovt på boligprisene

Onsdag gjester NRK-programmet «Solgt» Tromsø, og meglerne fikk seg litt av en overraskelse.

NRK-prgrammet Solgt gjester Tromsø onsdag.

HARD NØTT: Boligmarkedet i Tromsø ble en hard nøtt å knekke for meglerne i «Solgt». Fra venstre: Kate Sandø, Brynjar Netskar, programleder Frode Søreide, Yvonne Halvorsen og Petter Krantz. Foto: NRK 

Video

I TV-programmet «Solgt» blir eiendomsmeglere tatt bort fra sitt kjente territorium og tatt til et ukjent boligmarked hvor de skal tippe prisene på ulike eiendommer.

Meglere fra Foss og Co, som holder til i Follo, og Kaland og Partners i Bergen skal vurdere boligprisene i Tromsø i onsdagens program.

Bommet grovt

Innspillingen fant sted i vinter, og meglerne fikk bryne seg på en av de dyreste leilighetene i Tromsø. Det skulle vise seg at de bommet grovt.

– De tippet syv millioner kroner for lite. Den aktuelle boligen gikk for 15 millioner kroner. Meglerne fikk nok et lite sjokk, forklarer Frode Søreide som er programleder.

Ingen lokalkunnskap

De besøker totalt tre boligenheter i Tromsø, og boligmarkedet her ble en utfordring for meglerne.

– De hadde nok ikke fått med seg den enorme prisveksten som har vært i Tromsø det siste året. Meglerne har heller ikke lokalkunnskap før av, dermed kjenner de ikke til de «gode» og de «dårlige» områdene, sier Søreide.