1. Du sier "hallais" hver gang du møter en kjenning.

Enten det er postmannen, dama i kassa på butikken eller bestevennen din, så MÅ du faktisk hilse med "hallais", som forøvrig uttales med to ekstremt lange A-er og en alt for lang S. Eks: "haaalaaaaaaisssss". I enkelte tilfeller kan man også legge på en N på slutten.

2. Du oppfatter Kroken som mer enn en skibakke

Krokingene er stolte av bydelen sin, men de vil heller ikke ha noen byfolk på sitt område. Derfor sees kun Kroken som en stripe med lys fra Tromsøya.

3. Uansett om du bor et annet sted går du på Grillkroken når du skal unne deg noe ekstra

Milkshake etter fotballtreninga, en cola når du har vært på klubben, eller en god saftig burger fra Grillkroken er nemlig høytidsmåltidet til de fleste fra Kroken. Hvordan tror du ellers at gatekjøkkenet har overlevd så lenge som det har gjort?

4. Alle vennene dine har kallenavn som "kølla", "mix", "sleiva", "leppa", osv...

Alle som har gått på ungdomsskole i Kroken fikk kallenavn. Sånn er det bare... Hadde du ikke kallenavn var du nok fra Oldervika og ble kalt "bone".

5. Du kan "Krokensenteret"-sangen utenat

Ingenting vekker minnene, eller forsterker patriotismen før en "Kroking" som sangen om Krokensenteret. "Krokensentret - plassen der vi bruke tid på å henge med krokengjengen, hver eneste fredagskveld". Forviller du deg inn i senterområdet og ikke kan dette blir du automatisk uglesett. Legg den snarest inn i din Spotify-liste og pugg!

6. Du punkterte dekk på skolen eller på senteret

Krokengjengen er beryktet langt utenfor bygrensa, og opptaksprøvene har vært mange. Det mest klassiske på 80- og 90-tallet var å punktere dekk utenfor lærerværselet eller blant kundene som våget seg inn på Krokensenteret.

7. Du hater Dalen

Selv om ikke ungdommene i Tromsdalen brydde seg stort om det, så hata du kidsa fra Dalen. Toppkampene mellom Kroken og TUIL var høydepunktet i sesongen og tomflasker fløy veggimellom når man havnet på samme fest med en fra Dalen.

8. Du sier "fatt no d!" i starten eller slutten av hver setning

Kroken er kjent for sine egne uttrykk. "Fatt no d!", "Saijnt", "Snær", "Prilla" eller "Butta".

9. Du stjal Snickers på Prix i langfriminuttet

Å ta penalet med seg på butikken for å stappe det fullt av sjokolade er en gjenganger de fleste har forsøkt seg på en gang i ungdomstiden. Enten det var på Narvesen eller Prix (nå Coop Extra).

10. Du hører bare på Lene Marlin

Fastlandet har fostret opp mange store stjerner som Jørn Hoel, Hans Åge Yndestad og Mohammed Ahamed, men ingen kommer opp mot Krokens egne Lene Marlin. Hoel var jo fra Tromsdalen, Yndestad fra Tønsvika (som ingen fra Kroken vil identifisere seg med) og "Mo" spilte for erkerival TUIL. Spør hvem som helst på Krokensenteret om andreverset på "Unforgivable Sinner" og du vil bli imponert!