Seniorrevyen:

– Det gir selvfølgelig en viss pondus å ha vært i arbeidslivet i 40–50 år

To dusin våryre seniorer er snart klar for revyforestillingen «Klart vi kan».

LATINO LOVERS: Britt, Bitten, Ann-Inger og Janice viser at de behersker rytmene uten giktiske problemer. Foto: Arvid Tangen 

kultur

Det finnes ikke mange revyer som kan slå i bordet med en dansende og rappende 92-åring, men når Seniorrevyen slipper seg løs på Kulturhuset 14.–15. juni er det en høyst naturlig del av innholdet.

– Vi vil jo ikke avsløre for mye av forestillingen, men hun skal opptre i mamelukker, sier hovedinstruktør Arvid Tangen (72).

– Hun er ikke beskjeden. Dessuten er hun så god på å lære tekster at det er utrolig, legger instruktøren rosende til om den 20 år eldre aktøren Randi Nilssen.

Forlenger livet

Trofi: Aud er Finnmarks representant, og Frits forsvarer Troms. 

Flere av aktørene har drevet med revy tidligere, og av årets 24 aktører er det, ifølge instruktøren, bare 3–4 stykker som ikke var med på fjorårets forestilling. Revygruppen ble startet i 2015, og ett av kriteriene for å være med er at man har gjort seg ferdig med arbeidslivet.

Tangen forklarer at dette har en klar fordel i revysammenheng, da ingen trenger å bekymre seg for fornærmede arbeidsgivere.

– Det gir selvfølgelig en viss pondus å ha vært i arbeidslivet i 40–50 år. Man får en spesiell måte å se ting på, sier Tangen, som selv har 40 års erfaring som lærer og rektor bak seg.

Det andre kravet for opptak er å ikke ta seg selv for høytidelig.

– En god latter forlenger livet, heter det, og hvis det er sant, vil mange av deltakerne bli urgamle, påpeker Tangen.

Stiller med eget revyband

Mesteparten av innholdet er skrevet av aktørene selv, men revyen har også fått litt drahjelp fra eksterne krefter. Terje Nilsen og Per Husby har bidratt på to av numrene, og ett er skrevet spesielt til Solveig Bendiksen (Eldrerevyen i NRK), med Arne Ness som tekstforfatter.

I tillegg har kompetansesenteret for revy og teater (HATS) stilt med konsulenthjelp for regien.

Revyen stiller også med eget revyband, bestående av pianist Wera Tollefsen og Trond Karlsen på trekkspill, samt Svein Halvorsen som er innleid på bass.

Forestillingen settes opp på Kulturhuset 14. og 15. juni.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur