Debutplaten til det tromsøbaserte bandet Resirkulert har vært under innspilling i over ett år. Like etter jul skulle det gjøres backup, men da kortsluttet harddisken.

– Det kom for mye strøm inn og den krasjet, sier Emil Karlsen, frontmann i bandet, som er kjent for låtene «Nederst på lista» og «Undervannsfest».

Til Stockholm

Skadene virket minimale og produsenten sendte harddisken til et selskap i Stockholm, som mente de kunne fikse skadene. Men etter å ha fått tilsendt deler fra USA, kom beskjeden om at materialet ikke lot seg redde.

– Vi holdt hele tiden tett dialog med dem, men plutselig fikk vi den kjipe beskjeden. Vi ble litt paff og tenkte at det var uinspirerende å gå tilbake i studio, men nå har vi booket nye datoer og er klar for å gjøre det enda bedre enn sist, sier Karlsen.

Dermed måtte bandet avlyse releasekonserten på Studentsamfunnet Driv og fortelle fansen at platen nok en gang er satt på vent.

Skal få den ut i år

Som lokale musikere er det naturligvis et økonomisk spørsmål når en hel plateinnspilling går i vasken, men takket være ildsjeler i miljøet, kan nå Resirkulert gå inn i studio om kort tid.

– Det er klart det blir noen utgifter, men vi ser mer på det som tapt tid. Det er selvfølgelig kjipt, men vi har satt en ny dato og det er veldig fint å forholde seg til.

I mellomtiden skal Resirkulert gjøre noen enkeltkonserter i sommer, mens de spiller inn platen.

– Til høsten kjører vi på for fullt igjen. Nå får vi også anledningen til å spille inn noen ekstra låter som har kommet til i det siste.

– Blir det en låt om datakrasjen også?– Kanskje ikke direkte, men du skal ikke se bort fra at det kan komme noe om det.