Tirsdag var det duket for generalprøve på Dragøy på Kystens Mathus. Veronica Samuelsen (26) jobber som ekstrahjelp for fiskebutikken, men skal 12. september reise til Oslo for å delta i NM i sjømat på Matstreif.
Går for gull
Samuelsen er opprinnelig fra Åndalsnes i Møre og Romsdal, men flyttet til Tromsø i høst da hun startet å studere på Norges fiskerihøgskole. Hun har deltatt i NM to ganger, men i år går hun for gull.
LES OGSÅ: Slik blir Kystens Hus innvendig
– Jeg har tatt en tredjeplass og en andreplass, så jeg håper virkelig at jeg kan ta gull i år, sier Samuelsen.
Jobbet i kjøttdisk
Til tross for at hun har imponert i NM ved flere anledninger, så er det faktisk kun få år siden hun virkelig fikk interesse for sjømat.
– Da jeg var 18 begynte jeg å jobbe i en fiskerestaurant, men da hadde jeg egentlig bestemt meg for at dette skulle jeg absolutt ikke gjøre. For fire år siden begynte jeg å jobbe for Meny i kjøttdisken, men jeg fikk alltid veldig mye spørsmål fra kunder om fisk. Da hadde jeg absolutt ingenting å komme med. Det var da jeg bestemte meg for å sette meg inn i det og faktisk kunne besvare alle spørsmålene jeg fikk, sier hun.
Første fra Nord-Norge
Det er Lise Mangseth, markedssjef Norges Råfisklag, som skal være konferansier under NM. Hun har sagt seg villig til å hjelpe Samuelsen så godt hun kan med forberedelsene før finalen. Og hun forteller at det faktisk blir en historisk dag for Tromsø og Nord-Norge den 12. september.
– Det er første gang Nord-Norge har en representant og det er jo veldig artig, sier Mangseth.
– Det å delta i et NM betyr at du har spisset kompetansen din mye mer enn det du gjør når du jobber i en fiskedisk. Gjennom hele konkurransen får du overvåkende blikk fra dommerne, som ser alle feilene du gjør. De ser om du griser, skjærer feil eller om du skjelver på hånden. Det er topp skjerpet akkurat som i NM i fotball, håndball og skiidretten.
LES OGSÅ: Tromsøværinger kan ha Norges beste mat