Tradisjonen tro ble Retrofestivalen, tidligere kjent som Ølfestivalen, arrangert på Strandtorget i sentrum. I år ble festivalen gjestet av artister som blant annet Kurt Nilsen, Carola, Hellbillies og Jørn Hoel. For sistnevnte ble lørdagskonserten i ølteltet en av de beste noensinne.

– Deilig å spille hjemme

Jørn Hoel forteller at det er lenge siden han har spilt for et så bra publikum.

– Det var utrolig kult, spesielt da jeg ble oppmerksom på at folk kunne hele sangteksten og sang med. Det ljomet i hele teltet.

Han innrømmer at han var smånervøs før konserten.

– Det er jo alltid litt skummelt å spille på hjemmebane, for folk har jo forventninger. Men jeg har spilt mange konserter i sommer, og dette var virkelig en av de aller beste. Jeg kunne ikke hatt en vindmaskin som den Carola hadde. Det var så mye trøkk i publikum at det hadde nok gått rett til helvete.

Hoel trollbandt publikum

– Jørn Hoel har jo vært min favoritt i 25 år, og han trollbandt festivalen fullstendig. Han hadde publikum i sin hule hånd fra første stund, sier festivalsjef John Werner Larsen.

Han er imidlertid klar på at det ikke bare var favorittartisten som leverte.

– Det er jo en kjent sak at mange drar på festival for å være sosiale, og for stemninga sin skyld. Men det viser seg jo at vi kan treffe godt, eller vi kan treffe mindre godt, og i år vil jeg si at artistene har slått meget godt an. Jeg vil spesielt trekke fram Carola, som er en fantastisk sceneartist. Jeg tror nok at hun fikk mange nye fans i teltet i år.

Veggene måtte bort

Werner Larsen gleder seg over en vel gjennomført festival, som utvilsomt satte ny stemningsrekord.

– Stemninga var helt fantastisk, og det skyldes flere ting. Først og fremst hadde vi utrolig gode artister, som fikk med seg publikum på en måte man sjeldent ser på festival. Takket være et spesielt engasjert publikum, og ikke minst sommerværet som dukket opp på lørdagen, kan jeg vel kalle det hele en suksess. På et tidspunkt måtte vi faktisk slå opp veggene på teltet, så vi var både ute og inne samtidig.