– Den er litt spesielt utformet og passer utrolig godt inn i byparkmiljøet. Den ser ut som en blanding av gapahuk, gamme og mongolsk nomadetelt (jurt), sier prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsømarkaprosjektet.

God plass

Gapahuken er designet av Terese Simonsen på Steinsvik arkitektkontor, og når byggingen og monteringen utføres av bror og far, er det snakk om et skikkelig familieprosjekt.

– Den vil ha plass til 22 unger, og vil få benk og bålplass. Mandag kommer det flytebrygge. Da kan området brukes av barn, unge og voksne til både fisking, bading og casting, sier Romsaas.

Mer på gang

Pengene til friluftstiltaket kom da statsminister Erna Solberg og kulturminister Thorhild Widvey besøkte Rundvannet i begynnelsen av september for å befare Tromsømarkaprosjektet.

Det var i den anledning ordfører Jens Johan Hjort kastet klærne og hoppet ut i Rundvannet.

– Vi fikk 250.000 kroner for å legge til rette for bruk av Tromsømarka. Etter hvert kommer det badeplass ved Langvannet, og vi planlegger turvei med lys mellom Gimle og Stakkevollan.

FAMILIEFORETAK: Yngve Simonsen (grønn dress, til venstre) med snekker og pappa Leif Simonsen (blå dress) fra Grønlia på Senja, henholdsvis bror og far til Terese Simonsen som har designet gapahuken. Foto: Tromsø kommune
FRILUFTSTILBUD: Når gapahuken står ferdig vil den ha plass til 22 barn. Over helga kommer det også en flytebrygge i Rundvannet. Foto: Tromsø kommune