Airport Shuttle Service Tromsø startet opp i april i år. I går avsluttet selskapet driften, etter noen trøblete måneder.

- Når vi ble plassert så langt bak i køen fikk vi ingen passasjerer derfra. Så i lang tid har vi leid en skranke inne på flyplassen for å selge billetter og få kunder. Vi sluttet med skranken fordi det ble for dyrt å leie, forklarer Gjert Andersson, direktør i Airport Shuttle Service Tromsø.

- Ikke lønnsomt

Han sier at driften av Airport Shuttle Service Tromsø ikke ble lønnsom.

- Den første måneden kostet det 76.000 å leie. Det er horrible priser. Vi sluttet med skranken og fikk ingen passasjerer fra flyplassen siden vi er plassert så langt bak.

Selskapet har kjørt flypassasjerer både til og fra flyplassen og hoteller.

- Vi hadde okei med passasjerer den andre veien, fra hotellene til flyplassen, men man må kjøre to veier for at det skal være lønnsomt. Det går ikke an å drifte på den måten.

Full busskrig

Oppstarten av Airport Shuttle Service Tromsø i april i år vakte kraftige reaksjoner hos Cominor, som står for driften av flybussene. Det ble full busskrig om flypassasjerene.

Svenske Gjert Andersson, direktør i Airport Shuttle Service Tromsø, ble anmeldt av Cominor og feiden mellom selskapene fortsatte.

I mai meldte iTromsø at partene endelig hadde begravd stridsøksa, men nå er det altså slutt for Airport Shuttle Service Tromsø.

- Jeg slutter med det her nå. Jeg gidder ikke fighte for å jobbe, sier Andersson.

Onsdag hadde selskapet sin siste dag.

- Det er selvfølgelig trasig for de ansatte.

- Og hva skal du gjøre nå?

- Jeg finner alltid på ett eller annet. Jeg er ikke skapt for å sitte i ro.

Åge Hauan, trafikkleder hos Cominor, ønsket ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

- Jeg har ingen kommentar til dette nå, du får prøve hovedkontoret vårt imorgen, sier Hauan.

Ikke fått melding

Kommersiell sjef på Tromsø lufthavn Langnes, Ivar Schrøen, sier de ikke har hørt noe om at selskapet hadde siste dag onsdag.

- Ja, dette er nytt for meg. Vi har ikke fått noen melding fra dem, og det overrasker meg at de ikke har varslet oss, sier Schrøen.

Reklameplassen inne på flyplassen er leid av reklameforetaket JCDecaux.

Senior Account Manager Airport i JCDecaux, Christoffer Døvle, vil verken si noe om når de sa opp leieforholdet med Airport Shuttle Service Tromsø, eller om de planlegger å få inn nye leietakere.

- Jeg kan ikke uttale meg om det forrige leieforholdet. Det kan hende vi jobber med å få inn noen nye, men det vil jeg ikke si noe om. Det er vår business, sier Christoffer Døvle.