Selv om det lenge har duftet av fersk asfalt i ulike bydeler i Tromsø, har ikke lista over hvilke veier som prioriteres vært klar før nå.

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein (Frp) er svært fornøyd med lista.

– Jeg er stolt over at vi bruker penger på noe av det som er viktigst for folk, nemlig asfalt, sier hun.

I år skal det gjøres veiarbeid for rundt 25 millioner kroner, noe som tilsvarer om lag 80 tonn asfalt.

– Totalt har vi brukt opp mot 100 millioner kroner på asfalt og veiarbeid de siste fire årene, og nå begynner det å vises skikkelig, sier Alvarstein.

Mye arbeid

Det er ikke bare asfalt som skal fornyes på de utvalgte strekningene.

– Det må skiftes stikkrenner og grøftes flere steder. Det er veldig viktig for at asfalten skal holde seg, og ikke gå i oppløsning etter kort tid, sier Alvarstein.

De utvalgte veiene er prioritert som følge av faglige vurderinger fra Bydrift og Park og vei.

– Også i fjor hadde vi en lang liste over veier som skulle asfalteres. De veiene vi ikke fikk asfaltert i fjor på grunn av eksempelvis gravearbeid, står øverst på prioriteringslista i år.

Forbehold

Selv om lista ser fyldig ut, tør ikke byråden å garantere asfalt til alle stedene i sommer. De 23 øverste veiene på lista er høyeste prioritet i år, og Alvarstein lover at så mange som mulig av de øvrige skal vedlikeholdes.

– Det er noen forhold som må ligge til rette for asfaltering, deriblant været. Dersom det regner er det ikke vits å asfaltere oppå gammel asfalt, fordi asfalten ikke vil feste seg ordentlig. Dersom det derimot skal legges helt ny asfalt er ikke regn en like stor utfordring.

Asfalteringen utsettes også hvis det dukker opp gravearbeid i den aktuelle gata.

– Vi er opptatt av å ikke gjøre dobbeltarbeid, og dersom en vei skal graves opp i nærmeste fremtid legger vi ikke ny asfalt før gravingen er ferdig. Det er ikke vits å legge asfalt som skal rives opp kort tid senere, sier hun.

Likevel vil alle veiene på lista få ny asfalt – før eller siden.

– Det er satt av penger til asfaltering av disse veiene, og de vi eventuelt ikke rekker over i år vil bli prioritert først til neste år, lover byråden.

FORNØYD: Britt Hege Alvarstein (Frp), byråd for byutvikling, er godt fornøyd med årets asfalteringsliste. - Det er veldig gledelig at vi bruker penger på noe som betyr så mye for folk, sier hun. Foto: Tom Benjaminsen