Onsdag morgen har Skoglund nettopp avsluttet en behandling. På kort tid har han nå vært gjennom ti strålebehandlinger.

– Behandlingen går etter planen. Jeg har gjennomgått mange strålinger, og får cellegift en gang i uken. Det er en heftig hestekur jeg er satt opp på, sier Skoglund.

Han har den siste tiden vært plaget av sterk kvalme, og han får ikke i seg nok næring.

– På grunn av kvalmen sliter jeg veldig med å få i meg mat, og jeg er derfor innlagt på sykehuset nå. Her får jeg næring gjennom en sonde, noe som forsåvidt er greit. De jeg har rundt meg vet best, og derfor synes jeg det er ok å være på sykehuset når formen er såpass dårlig. Jeg blir veldig godt ivaretatt her, sier han.

Innepåske

Om sjefredaktøren blir værende innlagt på sykehuset hele, eller bare deler, av påsken er fortsatt uklart.

– Jeg skal ikke akkurat legge skjul på at jeg aller helst skulle feiret påsken på annet vis enn å ligge på UNN, men slik er det og jeg satser på et realt påskelam og god rødvin til påsken neste år, sier han.

Høytiden går likevel ikke helt hus forbi på sykehuset.

– Jeg har fått rødsaft i et rødvinsglass her på sengekanten, så jeg skal ikke klage, sier Skoglund og ler.

Han forsøker i størst mulig grad og forholde seg positiv til sykdomssituasjonen.

– Noen ganger er det litt vanskelig, men jeg prøver å være positiv mellom slagene. Det er ikke noen drømmesituasjon, men jeg prøver å takle det med litt galgenhumor og godt humør, sier han.

Positiv

Gjennom sin egen blogg forteller Skoglund om sykdommen og behandlingen sin, og oppmuntringene tikker jevnlig inn. Flere medier har også omtalt Skoglunds sykdom, senest Se og Hør.

– Jeg har ikke fått sett den artikkelen enda, men jeg har fått en del oppmerksomhet etter at jeg ble syk. Det synes jeg er helt greit, og jeg kontrollerer i hvilken grad jeg er i form til å snakke med mediene selv. Er jeg ikke i form sier jeg nei takk for øyeblikket, og det har fungert helt fint, sier han.

Trafikken på bloggen styres av dagsformen, og Skoglund håper en påskepause i behandlingen skal gi han krefter til å poste nye innlegg.

– Det er ikke det at jeg er lat som gjør at bloggen blir stille, ler han.

– Det kommer helt an på om hodet føles greit eller er i ferd med å eksplodere.