Tromsø Jazzklubb lanserer vårprogram: – Det spirer og gror i Tromsø

Mandag presenterte Tromsø Jazzklubb vårprogrammet, og daglig leder gleder seg spesielt til å vise fram unge lokale jazzmusikere.
AURORA KONSEPT: Fra venstre: Bjø Bjørn-André Syverinsen, Synne Morset, Erlend Bjørnå, Sondre Kleven. Foto: Sverre Simonsen 

AURORA KONSEPT: Fra venstre: Bjø Bjørn-André Syverinsen, Synne Morset, Erlend Bjørnå, Sondre Kleven. Foto: Sverre Simonsen 

Daglig leder Øystein Blix lover noe for enhver jazzentusiasts smak.

– Det er rett og slett et veldig bra program, vi dekker hele fjøla, fra skikkelig svingjazz til frijazz, sier Blix.

Lang nordnorsk jazztradisjon

Tromsø Jazzklubb har allerede arrangert tre konserter så langt i år, i forbindelse med Nordlysfestivalen. Onsdag 13. februar starter resten av klubbens vårprogram med bandet Aurora Konsept.

– De er et ungt band fra byen, alle medlemmene går på musikkonservatoriet her i byen. De fremfører nordnorske jazzmusikeres komposisjoner, og vil presentere låter av blant andre Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug med flere. I tillegg spiller de en egenkomponert låt, sier Blix som er tydelig begeistret for jazzkvartetten.

– Dette er kjempegøy, de tar tak i og viderefører den lange nordnorske jazztradisjonen. Nåløyet for å få spille på jazzklubben er trangt. Vi får veldig mange forespørsler fra hele Norden, og vi synes det er veldig artig å kunne presentere nordnorske ungdommer som del av programmet, sier Blix.

Aurora Konsept skal spille på scenen Garasjen, like ved Skansen i sentrum.

– Dette er et helt nytt sted, som vi gleder oss til å ta i bruk. Et utrolig tøft lokale, som vi planlegger å bruke som intimlokale fremover, sier Blix.

– Tilbake i jazzmanesjen

Jazzklubben hadde opprinnelig booket den italienske trompetisten Enrico Rava til å spille den 9. april, men konserten ble avlyst på grunn av sykdom.

– Vi gledet oss veldig til Enrico Ravas konsert, men han har dessverre fått lungebetennelse, og måtte derfor avlyse, sier Blix.

ERSTATNING: Duoen Silje Nergaard og Espen Berg erstatter Enrico Rava, som måtte avlyse konserten 9. april. Her er Silje Nergaard fra en konsert i 2016.  
    
      (Foto: Kallestad, Gorm)

ERSTATNING: Duoen Silje Nergaard og Espen Berg erstatter Enrico Rava, som måtte avlyse konserten 9. april. Her er Silje Nergaard fra en konsert i 2016.   Foto: Kallestad, Gorm

Som erstatning for Rava har Tromsø Jazzklubb booket Silje Nergaard, som skal opptre sammen med pianist Espen Berg.

– Nergaard har vært kjent i popverdenen, men hun er i tillegg Norges mestselgende jazzvokalist gjennom tidene. Nå er hun tilbake i jazzmanesjen, og skal opptre som duo sammen med Espen Berg på piano, sier Blix, som gleder seg til konserten.

– Det er veldig sjelden vi får presentere konserter i duo-formatet, det blir tøft og intimt. Nergaard og berg skal gi ut plate til høsten, og vi blir omtrent de første i Norge som får høre låtene.

– Det spirer og gror

Øystein Blix har vært involvert i jazzklubber siden 1986, og har vært med i Tromsø Jazzklubb siden 1991.

TROMSØ JAZZKLUBB: Øystein Blix, leder av Tromsø Jazzklubb gleder seg over programmet for våren. Foto: Tom Benjaminsen 
    
      (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

TROMSØ JAZZKLUBB: Øystein Blix, leder av Tromsø Jazzklubb gleder seg over programmet for våren. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Det er veldig artig å kunne presentere både unge jazztalenter og erfarne jazzveteraner. Det spirer og gror i Nord-Norge og Tromsø. Under Jazznatt på Tvibit vil vi presentere en rekke unge jazzmusikere. Blant andre The Jazzers, en purung gruppe hvor tre av medlemmene går på videregående og en fortsatt går på ungdomsskolen. Det er fantastiske musikere som er ordentlig interessert i musikken. I tillegg har vi booket et norsk-russisk ungdomsstorband, sier Blix, som i tillegg til vårprogrammet er glad for å presentere jazzklubbens nye nettsider.

– Den gamle nettsiden vår var rundt 15 år gammel, og mye har skjedd siden den gang, så det var på tide, sier Blix.