Åtte band slippes løs under Tromsøs mest hardtslående festival

Til helga smeller det. Da arrangeres nemlig Tromsøs første todagers metalfestival.
DEATH METAL: Deception fra Stavanger er blant de mest brutale innslagene under «Annual Rock Show» til helga. 
    
      (Foto: Helge Knutsen)

DEATH METAL: Deception fra Stavanger er blant de mest brutale innslagene under «Annual Rock Show» til helga.  Foto: Helge Knutsen

«Annual Rock Show» ble arrangert for første gang i fjor, men i år utvider arrangørene til to dager. På Driv skal hele åtte band dundre ut metal og hardrock fredag og lørdag kveld.

– «Annual Rock Show» er noe vi først og fremst gjør fordi det er gøy. Men vi ønsker også å gi et slikt tilbud til band og publikum i Tromsø og Nord-Norge. Det finnes jo ikke noen festivaler i metalsjangeren, sier arrangør Anders Rasmussen.

Vil samle likesinnede

Rasmussen og kompanjongen Rolf-Erik Østerås driver det Tromsø-baserte plateselskapet Rob Mules Records. Samtlige band på «Annual Rock Show»-plakaten har platekontrakt med Rob Mules.

– Jeg har tidligere arrangert metal- og hardrock-kvelder med coverband, men lidenskapen er jo å jobbe med band som lager egen musikk, sier han.

Rasmussen, som selv stiller på scenen i sitt eget band Ohmwork, innrømmer at det har vært lite aktivitet i metalmiljøet i Tromsø helt siden han flyttet hit for 20 år siden.

– Det er litt rart at det har vært så lite metalkonserter i Tromsø. Men i stedet for å grave så dypt i dét spørsmålet, arrangerer vi heller konserter selv. Vi ønsker å samle alle som liker sjangeren.

Fra rock til dødsmetall

«Annual Rock Show» er en metal-festival, men variasjonen blant bandene som spiller til helga spenner fra det rocka til det brutale.

LES OGSÅ: Tromsø-bar nominert til gjev pris – hadde over 200 artister på scenen i fjor

– Et par av bandene vil jeg kalle rock, og i den andre enden av skalaen har vi Deception som spiller death metal. Festivalen inneholder fire lokale band, og fire fra resten av landet, sier Rasmussen.

METALHEAD: Anders Rasmussen arrangerer en større utgave av «Annual Rock Show» i festivalens andre år. Foto: Helge Skog 

METALHEAD: Anders Rasmussen arrangerer en større utgave av «Annual Rock Show» i festivalens andre år. Foto: Helge Skog 

Pengestøtte fra Sparebanken Nord-Norge gjør at «Annual Rock Show» kan hente halve lineupen med fly sørfra, og innlosjere musikerne på hotell. Men festivalen begrenser seg ikke til Tromsø, i fjor ble den første Oslo-utgaven av «Annual Rock Show» avholdt.

– Vi har en avtale med Krøsset, som er en kul scene i Oslo. Det var gøy å treffe alle folkene man stort sett bare har hatt mailkontakt med tidligere. Rob Mules-band fra Sarpsborg i øst, og Stavanger i vest, gjorde en kanonbra jobb på scenen.

– «Unplugged» er kult

Før jul kjøpte Rasmussen og Østerås platebutikken Backbeat, som ligger i Vestregata. Rob Mules er derfor noe av en «totalentreprenør» i metal-Tromsø, nå som de arrangerer festival, gir ut album, og selger disse på sin egen sjappe.

HEADLINER LØRDAG: Spitfire fra Førde er blant de åtte bandene under helgas metalfestival på Driv. 
    
      (Foto: Sahand Nasiribehrouz)

HEADLINER LØRDAG: Spitfire fra Førde er blant de åtte bandene under helgas metalfestival på Driv.  Foto: Sahand Nasiribehrouz

– Å kjøpe Backbeat startet som en spøk mellom Rolf-Erik og meg, men nå sitter vi her – med lån oppetter ørene, forteller Rasmussen lattermildt.

Den nye eierduoen skal fortsette Backbeat-tradisjonen med akustiske konserter i butikken. Forrige helg var «Annual Rock Show»-aktuelle Vederkast innom, mens det kommende lørdag holdes intimkonserter med Spitfire og Haunted By Silhouettes.

– Jeg synes «unplugged»-konseptet er veldig kult, og det mistenker jeg at mange andre metal-musikere også gjør.


Disse spiller på Annual Rock Show:
 • Hellflower
 • Stonebreakers
 • Spitfire
 • Haunted By Silhouettes
 • Ohmwork
 • Deception
 • Vederkast
 • Endolith