• NAVN: DAG SØRÅS

  • YRKE: KOMIKER

– Er du på turné nå?– Jeg har vært på turné, men nå er jeg hjemme og tar pause for sommeren. Turneen starter igjen når jeg har show i Tromsø 1. september.

– Hva er den beste TV-serien å se på turné?– Dersom jeg ser på noe når jeg er på veien, må det være litt lettere, og episodene bør ikke vare lengre enn en halvtime. I tillegg ser jeg også en del dokumentarer. Faktisk mer det enn ordinære TV-serier. Jeg og fruen ser det meste sammen, så skal jeg se på noe alene, så må det være noe hun ikke liker. Av en eller annen grunn er hun ikke fan av absurde ting og vi synes ikke det samme er morsomt, den eneste komiserien vi begge liker er «Dag».

– Men hun ler av dine spøker?– Jeg er faktisk ikke hundre prosent sikker på at hun synes jeg er morsom.

– Haha. La oss ikke gå nærmere inn på det. Hva er det aller morsomste du har sett av serier da?– Det siste jeg så var «Barry» på HBO, det var det siste jeg så som jeg skikkelig elsket. Jeg skulle ønske sesongen var dobbelt så lang. Jeg ser også en annen HBO-serie som heter «I’m Dying Up Here» som jeg egentlig bare ser fordi den foregår på Comedy store på 70-tallet. Det er lett å relatere seg til i min jobb.

– Er du litt på jobb når du ser humor?– Egentlig ikke. Jeg er aldri på jobb når jeg ser på ting. Da klarer jeg å koble av. Det eneste er om det er ting jeg ikke liker.

– Har du noen favorittserier du har lyst til å nevne?– En av de TV-seriene jeg liker aller best er «Rick and Morty». Det er sånn som dama mi bare hater.

– Må ærlig innrømme at jeg sliter litt med voksentegneserier.– Det er hennes jævla argument også! Herregud «South Park» er jo også kjempebra. Humoren er jo ikke for barn selv om det er tegnet.

– Så «Rick og Morty» er din absolutte favorittserie?– Nja, altså. Jeg skulle hatt underkategorier av favorittene mine, men skal jeg bare nevne en så er «Six Feet Under» er min absolutte favoritt. Av en eller annen uforståelig grunn begynte jeg å se det da sønnen min ble født og vi bodde på ei øy i Nord-Norge. Det var mitt første halvår som far og jeg var overemosjonell. Så jeg tror altså at jeg elsker «Six Feet Under»  mye på grunn av tidspunktet jeg så den på og livssituasjonen jeg var i da. Alle episodene starter med et dødsfall og jeg så alle sesongene på en gang. Da jeg var ferdig med det begynte jeg på «Breaking Bad». Jeg begynner jeg altså på en ny serie, og den handler om en fyr med et barn som har kreft. Det ble så mørkt at jeg bestemte meg for å utsette den litt.

– Når var du sist på kino?– Jeg må tenke meg om. Jeg er ikke ofte på kino. Av en eller annen grunn så ville det ikke falt meg inn å dra på kino sammen med en kompis, så da må jeg ha med dama og da må vi ha barnevakt. Tror kanskje det siste vi så var den nyeste «Alien»-filmen eller Tarantino-filmen, «Hateful Eight».

– Så dere ser oftest filmer hjemme?– Stort sett ja. Selv om det i Oslo er en kino som har ordentlig bar, neste gang jeg skal på kino skal jeg dra dit.

Så innser Dag noe.– Men herregud! Jeg lyver jo til deg! Jeg er på kino hele tiden med sønnen min! Jeg tenker det ikke gjelder fordi det er barnefilmer. Det er digg. Da gjør man noe annet, mobilen er av og man blir tvunget til å konsentrere seg i en og en halv time. Noen barnefilmer er ulidelig kjedelig og da sovner jeg, men vi så den der «Coco». Den var bare helt nydelig. Skikkelig bra. Tårene rant. Sønnen min er ti år, så mens vi snakker er faktisk han og fruen og ser den siste «Jurassic Park» på kino. Det er første gang han ser noe på kino hvor han leser teksten.

– Ser dere familien mye film sammen?– Etappevis, ja. Nå fikk han plutselig lov til å se alle «Star Wars»-filmene. Også har vi sett alle «Ringenes Herre»- og «Harry Potter»-filmene. Jeg tror jeg allerede har smittet han med min over gjennomsnittlige interesse for film. Det har jeg fra min far, for meg var det en stor del av oppveksten min å se film. Spesielt det å få lov til å se 18-årsfilmer før man var gammel nok.

– Hva gleder du deg mest til å vise han?– «Seven», «Fight Club», «Exorsisten» og alt det der. Også gleder jeg meg til å vise han «E.T». Forrige helg så vi den andre «Indiana Jones»-filmen, den «Temple of Doom». Han var litt negativ i starten fordi det var en lang dansesekvens, men han likte den etter hvert. Jeg vet likevel ikke helt om det er greit å vise menneskeofring til en tiåring, men det så ut til å gå fint.

– Hva er det verst tenkelige at han skal begynne å like?– Jeg er mer redd for at han ikke skal like det jeg viser han. Sånn som «Gremlins». At han ikke skal ha samme smak som meg. Jeg vet ikke helt hva som ville vært verst tenkelig. Fra dama mi sitt perspektiv er det romantiske komedier. Jeg kan se det, hun avskyr det noe så inn i helvete. I tenårene var det bare horror som sto i hauet på meg, men nå liker jeg stort sett alle sjangre, unntatt musikaler og tysk porno.

– Ser du noe på «reality»?– Jeg så en realityserie og det var på «Netflix». «Shot in the Dark» heter den, litt som den fantastiske filmen «Nightcrawler». Her følger man dem som tar bilder av ulykkessteder og slikt. Jeg vil si at den går innenfor realitysjangeren siden det er en slags konkurranse mellom tre ulike fotografer, og at de skal få den beste kameravinklingen på de ulike hendelsene. Det er nesten lagt opp som et spill. Jeg er helt oppslukt i den serien.

– Kunne du selv vært med i en realityserie?– Det kan jeg ikke forestille meg i det hele tatt. Ikke kan jeg lage mat og ikke er jeg god på small talk. Jeg vet ikke hvor mange ganger «Fire stjernes middag» har spurt meg om å være med, men jeg aner ikke hva annet jeg vil få ut av det enn sosial angst. Ingen av dem som kommer og ser meg på en scene kommer dit fordi jeg var med på «Fire stjerners middag».

– Hva med «Farmen Kjendis» da?– Jeg har ingen praktisk kompetanse, så det ville gått til helvete. Dersom jeg skulle vært med på noe, måtte det vært et program hvor man har «den gode samtalen», eller står fast i heisen med noen eller noe.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skal lages, hvem skal da spille rollen som deg?– Det har jeg ikke den fjerneste jævla anelse om. Nå er det mulig jeg tar livet mitt etter denne samtalen, men Hank von Helvete er den første som detter ned i hauet mitt, men nei. Faren ved å svare på sånne spørsmål er at man virker som man vil fremheve seg på en eller annen måte. Atle Antonsen han kan spille meg. Han kan fremstille meg mer folkelig og likandes enn jeg er. En person for de store massene.

– Hvem er den verst tenkelige til å spille deg da?– Det er jo Hank von Helvete. Eller Henrik Thodesen. Utenom dem er det fritt fram. Jeg tror faktisk Else Kåss hadde gjort en bedre «meg» enn de to.

– Er det en TV-serie eller en film folk vil bli overrasket over at du liker?– Ja, det vet jeg faktisk hva er. Jeg elsker serien «Love» på Netflix. Har du sett den?

– Nei (men jeg må innrømme at jeg fikk skikkelig, skikkelig lyst).– Den er laget av Judd Apatow og handler om to ungdommer som er forelsket. Man savner nesten å være en tenåring med kjærlighetsproblemer. Jeg elsker den. Det er nesten som en guilty pleasure, men den er så morsom og fin. Jævla bra å ha på turné, når bakfylla og skammen blir for stor.

– En klem av en serie?– Ja, virkelig. Det er tre sesonger og alle er bra. Den gir seg på topp!

– Og det gjør vi også, og avslutter dette intervjuet.