Lørdag fikk Carl Christian Lein Størmers dokumentarfilm «There`s Always Next Season» (2018) prisen for «Best Nordic Film of the Year» på den danske filmfestivalen Nordic Adventure Film Festival som ble arrangert på Cinemateket i København i forrige uke.

– Vi visste ikke på forhånd at vi skulle få pris, men da vi fikk beskjed om å dukke opp på prisutdelingen lørdag kveld så skulle det jo bare mangle at vi fikk noe, sier Størmer og ler.

– Viktig å få vist filmen

«There`s Always Next Season» handler om snowboardmiljøet i Tromsø på slutten av 1990-tallet, og kretser særlig rundt myten om et legendarisk hopp i Big Air-konkurransen i Arctic Open i 1997 – og om en snowboardfilm som aldri ble laget. Filmen ble påbegynt i 2008 og skulle egentlig hatt premiere på TIFF i 2015, men så ble den utsatt. I september fikk den sin premiere på Bergen Internasjonale Filmfestival, og er siden blitt vist fram i Irland, Romania og nå i Danmark.

– Det er selvsagt fint å vinne en pris, men det viktigste er å få vist filmen fram og diskutert den med folk, mener Størmer.

FORNØYD: Carl Christian Lein Størmer brukte ti år på å ferdigstille dokumentarfilmen «There`s Always Next Season» som fikk sin premiere på BIFF i september. Nå har filmen vunnet pris for beste nordiske film ved en dansk filmfestival. Foto: Lene Verås Eriksen

Han synes det er veldig interessant å være til stede i salen når publikum ser filmen, ettersom folk reagerer så ulikt.

– Hele salen kan bryte ut i latter ved én visning, og så er det helt stille i den neste. Det er også skremmende å snu seg i setet og se bakover i kinosalen for å se om folk fortsatt sitter og ser på. På filmfestivaler ser folk mye film, og da er terskelen lavere for å forlate salen hvis det ikke fenger. Dermed blir det ekstra stas når de blir sittende, sier han.

Plakett og anerkjennelse

Begrunnelsen for prisen er ikke overrakt Størmer i skriftlig form, men dreide seg om at den i tillegg til å handle om snowboardkulturen, også var en film om ungdomskultur, vennskap og pønkrock.

– Så vidt meg bekjent får vi ikke noe annet enn en veldig fin plakett. Det er imidlertid en veldig hyggelig anerkjennelse av et arbeid som vi har brukt en del tid på, sier han.

– Blir det visning på TIFF i januar?

– Jeg har ikke sett programmet ennå, men det er snakk om dét, ja.