«The Factory» er en science fiction-kortfilm på åtte minutter, spilt inn på kraftstasjonen i Simavika på Ringvassøya for ett år siden.

Mange spørsmål

Filmen hadde verdenspremière i september på Dragon Con Independent Film Festival i Atlanta i USA. Til stede var både regissør og manusforfatter Margareta F. A. Orkan (25) og produsent Tonje Ness Meinhardt.

– Det var full sal da den ble vist, og vi fikk flest spørsmål om filmen etter visningen. Folk var interessert i hvor filmen var laget og om det var et menneske inni roboten, sier Orkan.

Handlingen foregår på en brusfabrikk. Rollen som robot spilles av Mathilde Sofie Henriksen (25) og to mannlige roller i tillegg. Den ene mannen hater jobben sin og vil bryte ut monotonien på jobb.

foto
SCIENCE FICTION-FILM: «The Factory» er en science fiction-kortfilm spilt inn på kraftstasjonen i Simavika. Roboten spilles av Mathilde Sofie Henriksen. Mannen ved transportbåndet spilles av Emil Karlsen. Det er Simen Mustvedt som har laget robotkostymet. Foto: Tonje Ness Meinhardt

Spiller robot

Regissøren fryktet at Mathilde skulle få klaustrofobi inni robotdrakten.

– Robot-kostymet ble spesiallaget etter mine mål, men det var veldig trangt inni. Jeg syntes det var et interessant filmprosjekt, sier Mathilde

Hun skal spille i Hanna Sunis første spillefilm «Lys på meg» som skal spilles inn i slutten av november, og har en liten rolle i Haralds Zwarts «Den 12. mann».

To visninger i Leeds

«The Factory» er uten dialog, men musikk og lyder spiller en viktig rolle. Kommunikasjonen skjer via lyder.

– Filmen er som en omvendt musikkvideo. Lyden av flaska roboten kaster og som knuses, blir sammen med robotlydene til musikalske rytmer.

Fredag setter de seg på flyet for å reise til filmfestivalen i Leeds hvor «The Factory» skal vises lørdag og søndag. Festivalen varer fra 1. til 16. november. Filmene som vinner pris her, kan man automatisk bli nominert til Oscar-prisen.

– Søndag kveld er det prisutdeling og vi skal være der til mandag. Det er kult og veldig spennende å komme til en så stor filmfestival, sier Margareta.

Vil leve av å lage film

I sommer ble opptakene til hennes ny film «Tidevann» gjennomført på Sommarøy. Også det en science fiction-historie skrevet av henne selv, om en mann som lager en spesiell maskin av ei jolle for å kunne reise i tid. Planen er få premiere på den på TIFF, som en del av North Fiction-programmet.

– Jeg har fått støtte fra Nordnorsk Filmsenter til begge filmene, og både de og Tvibit har vært behjelpelige med filmprosjektene. Målet mitt er å kunne leve av å lage science fiction-film, sier filmentusiasten.