Med nylaget logo og et knippe animasjons- og dokumentarfilmer på programmet, inviterer Aurora kino Fokus til filmfest en hel uke til ende. Ideen er hentet fra Finnmark.

– Det blir første vi gang arrangerer det i Tromsø. Aurora kino har hatt det samme konseptet på kinoene i Alta, Kirkenes og Vardø, nå følger Aurora-kinoene i Tromsø og Narvik etter, sier markedssjef Marion Heimlund på Aurora kino.

Fra mandag 4. mars til fredag 8. mars er det filmvisninger og aktiviteter på Fokus fra klokka 10.00 til nærmere klokka 19.00 hver dag, mens visningene lørdag og søndag starter klokka 12.00.

– Vi har lagt Barnefilmdagan til vinterferieuka fordi vi tror det er en type tilbud foreldre og foresatte ønsker for barna sine. Det er et tilbud både til barnehagene og SFO, og flere har allerede forhåndsbestilt billetter, sier Heimlund.

Animasjon med populært

To av filmene på programmet er det førpremière på; «Kule Kryp 2» (premiere 8. mars) og «Geparden Maleika» (premiere 15. mars). Sistnevnte er en dokumentarfilm og handler om Geparden Maleika og hennes seks gepardunger. Filmen beskrives som «utrolig og gripende».

foto
«SMALLFOOT»: Migo er en Yeti som aner ingen fred og fare når et fly plutselig styrter inn i fjellet, og han oppdager noe han trodde ikke eksisterte – et menneske.

– «Kamel» har gått veldig bra med tanke på at det er en dokumentarfilm for hele familien. Av de ti filmene vi viser på Barnefilmdagan er det syv animasjonsfilmer, det er det barna helst vil ha, sier programsjef David Moen på Aurora kino.

Aktiviteter i foajeen

Kinoen legger også opp til aktiviteter i kinofoajeen gjennom hele vinterferieuka.

foto
«KUTOPPEN»: Barnefilmdagan arrangeres gjennom hele vinterferieuka på Aurora kino Fokus. Animasjonsfilmen «Kutoppen» er en av ti filmer på programmet.