Agathe er enke og er – bevisst eller ubevisst – på søken etter en ny partner.

På et stevnemøte som går skikkelig skeis overhører Samir hvordan hun skjeller ut sin date – og han blir lynforelsket.

Forelskelsen spirer

Når han får vite at hun er svømmeinstruktør og livredder på den lokale svømmehallen melder han seg sporenstreks til svømmeundervisning hos henne – til tross for at han allerede svømmer som en fisk.

Varme følelser oppstår – selvfølgelig – men forholdet havner på dypt vann da Samir blir «avslørt» som den habile svømmeren han er.

Det hele blir ekstra komplisert for Samir ettersom Agathe i samme slengen drar på badevakt-kongress på Island.

Han er imidlertid ikke snauere enn at han reiser etter henne for å vinne hennes hjerte tilbake.

Vil ordne opp på Island

På sagaøya ute i Atlanterhavet vil han prøve å ordne opp i forviklingene, men det er saktens ikke enkelt. Han må nemlig overvinne enda flere hindringer før han klarer å vinne tilbake Agathe.

I utgangspunktet har regissør Solveig Anspachs historie alt som skal til for å lage en lun, varm og morsom forviklingskomedie.

Et bra plott, spennende settinger og flere veier ut av historien.

Habil og god fotograf

Anspach har også en god fotograf – Isabelle Razavet – med på laget som på en enkel og grei måte både klarer å være intim inne i svømmehallen og storslått og bombastisk på Island.

Dessverre blir ikke filmen særlig svømmedyktig til tross for dette. Det er noe klisjéaktig og overflatisk over både dialog, fremdrift og relasjonene mellom både hoved- og birolleinnehaverne.

Nesten parodisk

Spesielt de to i sentrum er på grensen til parodiske – den biske og kvikke Agathe og den treige og forsagte Samir mangler det som skal til for helt å skape en troverdig romanse.

Hun fremstår som en iskald Tårnfrid og han virker på grensen til utviklingshemmet.

Birollene bidrar heller ikke i særlig monn – de er enda mer skrudde og uvirkelige.

Publikumsappell

Selv om Sólveig Anspach etter mitt syn ikke når helt fram til bassengkanten tror jeg likevel at filmen vil bli likt av publikum.

I Kulturhuset tirsdag var det mye latter og humring, så den som er på søken etter en lettygget og uforpliktende forviklingskomedie vil nok like «The Together Project».

Fakta:

Navn: The Together Project

Regi: Solveig Anspach

Nasjonalitet: Frankrike/Island

Spilletid: 1.23

Vises Lørdag kl 18.00 på Kulturhuset og Søndag kl 18.00 på Fokus

Terningkast: 3

foto
ROMANSE: Agathe og Samir utvikler varme følelser for hverandre i bassenget der Agathe arbeider som svømmeinstruktør – og dit Samir drar for å få undervisning.