Både Verdensteatret og Aurora kino fokus holder åpent gjennom hele påsken for skuelystne kinogjengere som sulter etter gode opplevelser.

Programmene er klare, og her er våre påskeanbefalinger på det store lerretet.

Aurora kino fokus:

«Logan»En av de soleklart beste X-Men-filmene, som rett og slett kan fordøyes av alle, uavhengig om du liker superheltfilmer eller ikke. Filmen er strippet for høyteknologi og tar Wolverine tilbake til rust, ørken og nevefight.

Et vakkert og actionfylt eventyr som fungerer som et verdig punktum for X-Men-filmene.

foto
X-MEN: Hugh Jackman og Patrick Stewart gjenforenes i actionfilmen «Logan». Foto: Twentieth Century Fox

«Get Out»En av de mest omtalte thrillerne de siste årene, og hypen er virkelig. «Get Out» er sjokkerende, utrolig nervepirrende og skremmende med rasediskriminering og hypnose som tema. Brutalt og skremmende.

«The Boss Baby»Det står også en rekke barnefilmer i kø for den yngre garde. DreamWorks sin «The Boss Baby» er på ingen måte noen «Zootopia», men likevel en morsom film om en adoptivbaby som går med dress og stresskoffert.

foto
For de yngste: DreamWorks hiver seg inn i kampen om de yngste tilskuerne med filmen «The Boss Baby». Foto: DreamWorks

«The Fate of the Furious»

Påskens eneste premierefilm må selvsagt med på listen. Selv om kanskje ikke redaksjonen har vært alt for begeistret for noen av filmene, har filmserien mange lojale fans som nok takker nei til en topptur for å få med seg Vin Diesel og Dwayne «The Rock» Johnson i «The Fast & the Furious 8»

foto
FAST: «The Fate of the Furious» har premiere i påsken. Her går det hardt for seg på isen. Foto: United International Pictures

Verdensteatret:

«Æresborgeren»En morsom og interessant film om forfatteren Daniel Mantovani, som vender hjem til sitt barndomssted for å motta æresborgertittelen. Men ikke alle er like fornøyde med verdenskjendisen.

Absolutt verdt kinoturen. En film som vil få deg til å le, gråte og følge nøye med på hva som skjer rundt neste sving.

foto
SAUEHODER: Forfatteren Mantovani får smake på argentinsk bygdekultur i «Æresborgeren». Foto: Uavhengig distribusjon

«Moonlight»Årets Oscar-vinner for beste film er et vakkert og sårt drama om hvordan det er å vokse opp med en ikke-tilstedeværende mor i et hardt og sort miljø på den amerikanske vestkysten. En helt fantastisk film, som kommer til å bli husket lenge. Fredag og lørdag er foreløpig siste sjanse til å få se den kritikerroste filmen på det store lerretet. Kjenn din besøkelsestid.

foto
PRISBELØNNET: «Moonlight», som vant Oscar for beste film, vises på Verdensteatret i påsken. Foto: Selmer Media

«Dødsårsak: ukjent»Tromsøværing Anniken Hoel etterforsker sin søsters plutselige død i denne dokumentarfilmen, som tar for seg legemiddelindustriens bestselgere, som egentlig er dødelige medikamenter. En sterk og viktig film fra Tromsøs ferskeste dokumentarfilmskaper. (Vises også på Aurora kino fokus.)

foto
TROMSØ: Anniken Hoel etterforsker sin søsters dødsfall i dokumentarfilmen «Dødsårsak: ukjent». Foto: Tour de Force

Resten av kinoprogrammet til Verdensteatret og Aurora kino fokus finner du her.