GRØNNEGATA: I løpet av våren har publikum fått lov til å stemme på sin favorittrestaurant i Tromsø. Noe som har resultert i tusenvis av stemmer.

Tidligere i uken ble det klart at Hildr og Emmas Drømmekjøkken stakk av med tredje og andreplass. Dermed var det klart for å premiere vinneren med plakett, blomster og litt champagne.

– Det var litt jubel her i går da vi så at Emmas ble nummer to, men vi turte ikke ta av før dere ringte oss fredag, sier daglig leder for De 4 Roser, Roy-Helge Jenssen.

Les alt om kåringen av Tromsøs beste restaurant her!

Skryter av kokken

Og spenningen var ikke ubegrunnet. For det skilte ikke mange stemmene mellom første- og tredjeplass blant tusenvis av stemme-klikk inne på iTromsøs nettside.

– Det føles fantastisk bra å få en anerkjennelse for det vi jobber for. Spesielt sjefskokken Lasse som skal ha hovedæren her. Han forsker og utvikler menyene for å holde seg oppdatert, sier Jenssen.

– Det blir ikke mer press enn det er hver kveld. Vi jobber alltid for å gjøre det best mulig. Det må alltid være bra her, sier Lasse Fiske, som er sjefskokk på restauranten.

Vil ufarliggjøre restauranten

De 4 Roser i Tromsø er en del av et konsept som startet i Harstad for 20 år siden. Restauranten i Tromsø har eksistert i syv år.

Jenssen forteller at utmerkelsen nok vil skape større forventninger til restauranten, men samtidig være med på ufarliggjøre den.

– «Fine dining» sliter med at vanlige folk synes det blir litt for pompøst og fint. Da jeg ble intervjuet i forkant sa jeg at det er bra at vi kan fortelle flere folk om hva vi driver med. Vi ønsker å få avdramatisert og ufarliggjort det segmentet vi jobber i. I stedet for at man tror at det er svindyrt og lite mat på fatene.

– Det må være godt å komme over Emmas Drømmekjøkken i kåringen?

– Emmas har et fantastisk produkt og vi er ikke alene i toppen, men vi er stolt over å ha fått prisen og det smaker godt, sier Jenssen.

Aldri hørt om torsketunge

På kjøkkenet komponerer Lasse Fiske ny meny hver eneste måned. Han forteller at bruken av kortreist mat fra Nord-Norge kan være utfordrende og ikke minst spennende for en sjefskokk fra Danmark.

– Det er utrolig gøy og annerledes. Fisken er utrolig spennende og i Danmark kjenner de ikke til akkurat det så mye. Jeg har lært veldig mye. Blant annet hva torsketunge er. Det kommer jeg til å ta med meg hjem til Danmark, sier Fiske, som deler meningen med sin sjef om at nivået på restaurantene i Tromsø er skyhøyt.

– Oppdager Michelin-guiden at Nord-Norge eksisterer, så skal vi nok klare å holde nivået. Det er det ingen tvil om. Vi har hatt gjester som har spist på stjernerestauranter som mener vi er bedre enn det de har opplevd. Men vi har mye å jobbe med før vi kan sikte mot verdens nordligste Michelin-stjerne, sier Jenssen.