Senker "Dansken" og "Fingern" i kumøkk

Sandra Borch er denne høsten med i TV-serien «Dansken & Fingern – best i alt». Her kan du få en smakebit av den møkkete utfordringen hvor tromsøpolitikeren er dommer.

Sandra Borch i Tromsø Senterparti har rollen som dommer i en landbruksquiz i TV-serien «Dansken & Fingern – best i alt» som har premiere på kanalen MAX.  Foto: Skjermdump, MAX

Thomas «Fingern» Gullestad og Esben "Dansken"Selvig er kjent fra hiphop-gruppen Klovner i kamp. 

I landbruksquizen stiller Sandra Borch spørsmål til Dansken og Fingern mens de henger i en kran over bassenget med kumøkk.  Foto: Skjermdump, MAX

kultur

OSLO/TROMSØ: Onsdag denne uken har TV-serien «Dansken & Fingern – best i alt» premiere på kanalen MAX.

I tredje episode, som sendes på TV 21. oktober, har Sandra Borch i Tromsø Senterparti rollen som dommer i en landbruksquiz.

LES OGSÅ: Disse politikerne sanket flest personstemmer under valget

Dyppes i avføring

– Jeg har en ganske morsom rolle i utfordringen hvor "Dansken" og "Fingern" senkes ned i en kjeller med kumøkk. For hvert feile svar senkes de ett hakk nærmere kumøkka. Jeg hadde litt makt, og kunne egentlig bestemme hvem som skulle få riktig svar og havne i møkka, men valgte å være rettferdig, sier Borch til iTromsø.

Opptakene ble filmet i mai 2014 og Borch tror den møkkete utfordringen blir god underholdning på norske TV-skjermer.

– Jeg tror episoden blir veldig artig og det skal ikke stå på kreativiteten. Det var kjempegøy å være med så lenge jeg fikk stå på sidelinjen og det ikke var meg som skulle ned i møkka, sier tromsøpolitikeren.

LES OGSÅ: Sp med sitt dårligste valg på 50 år

– Tortursituasjon

De to kompisene Thomas «Fingern» Gullestad og Esben "Dansken"Selvig fra hiphop-gruppen Klovner i kamp konkurrerer mot hverandre i forskjellige øvelser, hvor det ifølge kompisene ikke er viktigst å vinne, men å ydmyke taperen.

– Sandra hadde det ekstremt gøy og lo omtrent hele dagen vi gjorde opptakene. Vi hadde det derimot ikke så morsomt. Det føltes litt som en tortursituasjon. Det lukta så vondt at vi nesten mista det litt underveis der, sier Gullestad til iTromsø.

LES OGSÅ: Sandra Borch konfronterer nett-trollene på TV

Dårlig dag på kontoret

Gullestad ble overrasket over at de i det hele tatt klarte å svare på spørsmålene de fikk av Sandra Borch.

– Jeg tror ikke hun var så veldig fornøyd med landbrukskunnskapene våre, men hun elsket det og gikk virkelig inn i quizledermodus. Det var nok ingen vinnere den dagen og det var små marginer som skilte oss, men det ble en dårlig dag på kontoret for min del, konkluderer han.

Sitter i kroppen

Det er Gullestad som til slutt taper landbruksquizen og dermed ender opp i bassenget med avføringen.

– Du vet når du flyr fra Norge til Syden, og du går ut av flyet og blir skikkelig klam? Litt sånn var det. Det var småkjølig i lufta og nedi møkka kjentes det først ganske lunt ut. Det var litt deilig, men det lukta så vondt. Jeg var nedi ett par minutter og dro med meg masse dritt opp igjen. Vi ble fortalt at lukta sitter i kroppen i fem-seks dager, og da jeg var på trening dagen etter lukta det like mye fjøs på treningssenteret. Heldigvis var jeg ikke under med hodet. Vi fikk beskjed på forhånd at vi ikke måtte puste det inn, og jeg ville jo ikke ende opp med svartedauen, sier han.