Jørn og Ravi i ølteltet på årets Retrofestival

Jørn Hoel, Ravi og Ketil Stokkan blir trekkplaster under årets retrofestival.

STEMNING: Jørn Hoel fikk opp stemningen under fjorårets retrofestival. Nå entrer han på nytt scenen i ølteltet.  Foto: Yngve Nilssen

SJANGER: Ravi stiller med eget band og representerer en ny sjanger på festivalen.  Foto: Elisabeth Krey Jenssen

RETRO: Ketil Stokkan skal hedre Unit Five – i tillegg til at han synger egne låter fra Zoo-tiden.  Foto: Ingrid Klein Hedlund

kultur

Festivalsjef John Werner Larsen har retro og «Hver gang vi møtes» som stikkord for årets arrangement – det 17. i rekken. Tidligere var opplegget på Strandtorget bedre kjent som Tromsø Ølfestival.

Årlig innslag

– De 12–13 første årene var hammerfestbandet «Unit Five» på scenen med Tore Hansen i spissen. I år skal Ketil Stokkan servere et eget konsept hvor han fremfører mange av de kjente låtene.

Ifølge Larsen er også Stokkan en av gjengangerne på festivalen – både som soloartist og som frontfigur i Zoo. I år hyller han sine avdøde venner i Unit Five.

To økter

– Dette skjer gjennom et to akters show – hvor første del er sammensatt av Zoo og Stokkans egne hits. I del to får han med seg den siste, gjenlevende av originalbesetningen i Unit Five, Finn Remen. I tillegg stiller også gitarist Jimmy Iversen og trommeslager Egon Olsen som spilte i bandets konsertperiode.

– Som arrangører er jeg ikke bare stolte av å hedre Tore Hansens og Unit Five gjennom dette konseptet, men også forventningsfulle og spent på publikums mottakelse, sier John Werner Larsen.

Nytt bekjentskap

Han presiserer at Ravi med band er et nytt og spennende bekjentskap for publikum.

– Jørn Hoel kjenner vi alle. Få – om noen – har skapt så stor stemning i teltet som han i fjor.

– I tillegg sper vi på med andre band. Engelske Darren Green stiller med et, etter sigende, forrykende Jerry Lee Lewis-show.

– Og tradisjonen tro blir det hver kveld nachspiel på Rorbua. Her vil Topcoat bidra med det musikalske. De vil også varme opp i teltet.

Søker om bar

Larsen sier at Strandtorget som vanlig er arena. Nytt av året er at festivalen lager en egen, liten og intim «voksen bar» som skal være helt bak i teltet.

– Det blir en lukket avdeling hvor vi søker om skjenkebevilling for brennevin, sier festivalsjefen.