Øystein Blix i vinden

Det går unna for musikeren Øystein Blix for tida. Fredag har han både plateutgivelse og konsert på jazzfestivalen.

BLIX: Øystein Blix har mange jern i ilden for tida.Foto: Marius Hansen 

kultur

SENTRUM: Til Nordlysfestivalen i 2013 skrev trombonisten og komponisten Øystein Blix bestillingsverket «Conditions». For rundt et år siden ble musikken spilt inn, dels i Kysten Studio, dels i Kroken kirke, med Benjamin Mørk bak spakene. Dette er musikk for trombone, gitar, perkusjon, elektronikk og ikke minst mannskor.

– Jeg er fornøyd med resultatet og synes vi har fått til det jeg ville med «Conditions». Så jeg må bare få takke Mimas og dirigenten Ursa Lah, Kristian S. Olstad for gitarspill, elektronikk og miksing, Aleksander Kostopolous for perkusjon og diverse lyder og Benjamin Mørk for studio- og liveopptak, sier Øystein Blix.

Travel tid

Utgivelsen feires med en konsert på Fjellheisen på ettermiddagen med bandprosjektet LIV, sammen med Liv Hanne Haugen og de to franske musikerne Thierry Girault og Alain Kawczak. De skal så videre med konserter på Hella lørdag og i storgamma ved Sommarøy hotell søndag.

  • Les også:

    Tromsø i jazzens tegn

    Resten av uka står Tromsø i jazzmusikkens tegn. Elle Marjas åpningskonsert på Fjellheisen drar i gang fire dager med varierte konserter ei rekke steder i byen i regi av Tromsø Jazzfestival.

– Det går unna

Deretter venter et arbeidsopphold med bandet hos Håvard Lund på Fleinvær utenfor Bodø før ny turné i Frankrike og Sveits.

– Ja, det går unna. Men nettopp hjemkommen etter tre uker på fjelltur med telt og fiskestang i Indre Troms, er både matchvekta og formen upåklagelig, forklarer Øystein Blix med et smil.

Og som om ikke dette er nok; for kort tid siden hadde Ensemble NOOR med Ingrid Marie Willassen, fiolin, Agnieszka Orlowska, bratsj, og Nikolay Girunyan, cello, urpremière på hans siste verk «Six movements for strings» i ei fullsatt kirke under Gamvik Kulturdugnad.