Prøvesang på West End:

– Som å bli nominert til en Oscar

Fredag deltok Jardar Johansen på audition for «Les Misérables» i London.

LES MISÉRABLES: Jardar Johansen spilte rollen som «Jean Valjean» på HT i 2012. Snart kan han kanskje gjøre det samme på West End i London.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Tromsøartisten har tidligere portrettert hovedkarakteren «Jean Valjean», da den populære musikalen ble satt opp av Hålogaland Teater i 2012.

Samme år sendte Johansen inn videoer av seg selv til de castingansvarlige av musikalen i London. Først seks år etter kom mailen han hadde ventet på, og fredag denne uken deltok sangeren på audition i London.

– Jeg har gjennomført første del, og det gikk bra, forteller Johansen til iTromsø.

Lukket audition

Johansen forteller at han ikke vet hvordan det gikk før neste uke, og fikk heller ikke vite hvor mange han konkurrerer mot i jakten på den gjeve rollen.

– Slike prøver er ikke like åpne i England som hjemme, men det var folk som prøvesang både før og etter meg. Det kan godt hende de synes jeg var for gammel eller for ung, for dårlig eller for tjukk, sier Johansen og ler.

– Jeg gjorde i hvert fall jobben så godt jeg kunne, legger han til.

Sangeren forteller at det i utgangspunktet aldri gjøres inntak til slike roller ved en åpen audition, og at det nesten er «uhørt» at han fikk prøve seg uten å ha egen agent.

– Drømmen om å få rollen er en utopi, så bare det å bli invitert er helt enormt. Det føles som å bli nominert til en Oscar, forteller han.

Parallell verden

«Les Misérables» har gått kontinuerlig på West End siden 1985, og er den musikalen som sammenhengende har gått lengst i verden, etter Off-Broadway-produksjonen The Fantasticks.

Den rutinerte sangeren lot likevel ikke nervøsiteten ta tak, de 15–20 minuttene prøven varte.

– Jeg var faktisk veldig rolig. Jeg kjente meg litt spent på morgenen, så jeg sprang meg en tur, forteller han og fortsetter:

– Jeg har uansett ingenting å tape. Skulle jeg mot formodning få rollen, blir derimot alt snudd på hodet. Da må jo både jeg og familien flytte til London. Det blir som en parallell verden, fastslår Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur