Vebjørn Sand med egen utstilling på Galleri Nord:

– I Tromsø blir jeg fylt med en følelse av eventyr

Lokalet var fylt til randen av folk, som hadde kommet for å få med seg åpningen av Galleri Nords utstilling med noen av Vebjørn Sands største verker lørdag ettermiddag.

ÅPNET SALGSUTSTILLING: – Når jeg kommer til Tromsø blir jeg fylt med en følelse av eventyr, og lange reiser til det ukjente, kunne Vebjørn Sand fortelle.   Foto: ESKILD JOHANSEN

GALLERI NORD: Galleriet drives av Hilde Eilertsen Sletvold og ligger i Sjøgata. FOTO: ESKILD JOHANSEN 

kultur

– Som menneske er det grusomt å oppdage bilder som tilsynelatende er nydelige, men når man ser nærmere bak verket, så skjønner man etter hvert at det oftere skjuler det absurde.

Med de ordene åpnet ordfører Kristin Røymo utstillingen med den internasjonalt anerkjente kunstneren Vebjørn Sand foran alle de fremmøtte.

Sammen med den kunstinteresserte delen av befolkningen hadde ordføreren valfartet til Galleri Nords utstilling for å få nyte Sands kjente verker.

– Følelse av eventyr

Hovedpersonen var ikke mindre smålåten da han etter hvert skulle beskrive sin opplevelse av den arktiske hovedstaden:

– Når jeg kommer til Tromsø blir jeg fylt med en følelse av eventyr, og lange reiser til det ukjente. Det var fra Tromsø jeg første gang reiste til Svalbard for å trene til turene til Antarktis, fortalte Sand, og hilset alle de fremmøtte som hadde kommet på åpningen.

PORTEN TIL KUNSTEN: – Ishavsbyen ble for meg selve porten til et nytt kapittel i livet og kunsten, fortalte Vebjørn Sand de fremmøtte, da han åpnet salgsutstillingen.   Foto: ESKILD JOHANSEN

Popup-utstilling

Vebjørn Sands popup-utstilling på Galleri Nord var fylt til randen av folk. Gallerisjef Hilde Eilertsen Sletvold var, ifølge henne selv, mer preget av den store begivenheten.

– Jeg er målløs. Det er meg en stor ære at Vebjørn Sand har valgt Galleri Nord, kunne Sletvold fortelle iTromsø.

Eilertesen var veldig glad for å få bidra til at byen får oppleve verkene til den anerkjente kunstneren.

NYDELIG ABSURD: – Som menneske er det grusomt å oppdage bilder som tilsynelatende er nydelige, men når man ser nærmere bak verket, så skjønner man etter hvert at det oftere skjuler det absurde, kunne ordfører Kristin Røymo fortelle de fremmøtte.   Foto: unknown

Ishavsbyen: – Selve porten til kunsten

– Ishavsbyen ble for meg selve porten til et nytt kapittel i livet og kunsten, konkluderte Vebjørn Sand med, da salgsutstillingen skulle åpnes.

Hele 200 verker er utstilt på galleriet.

I forbindelse med utstillingen vil det søndag også bli holdt et malekurs for barn. Kurset starter klokken 16.00 og krever ingen påmelding.

GALLERI NORD: Galleriet drives av Hilde Eilertsen Sletvold og ligger i Sjøgata.   Foto: ESKILD JOHANSEN