To gutter og to jenter som alle fire går på Lille Hålogaland Teater står på hovedscenen på Hålogaland Teater i dag og frem til lørdag. Der deler de rollene som gutten Bastian og barnekeiserinnen i oppsetningen ”Den uendelige historie”. Disse barna er Frida Sørbøe (11), Fia Bøckman (9), Jakob Stabell (14) og Isak Bakli Aglen (12).

– Det går stort sett fint å kombinere skolen og teateret, selv om det kan være litt slitsomt noen ganger. Vi må jo tross alt gjøre leksene også, sier Isak.

Fikk ”voksenhjelp”

Isak og Jakob deler hovedrollen som Bastian. Han bruker å rømme inn i boken ”Den uendelige historie” og verdenen ”Fantastasia” for å komme seg bort fra den virkelige verden, hvor han ikke har det spesielt bra verken hjemme eller på skolen. ”Fantasia” er truet av en fare og det er her han blant annet møter barnekeiserinnen.

– Vi har lært veldig mye av de voksne som spiller i forestillingen, så under prøveperioden har vi sett mye på dem. De har vært veldig flinke og hjelpsomme, sier Frida.

– Og regissøren har vært flink til å gi konstruktiv kritikk, sier Jakob.

– Helt fantastisk

I fjor kom regissør Erlend Samnøen og teatersjef Nina Wester inn til gruppene til ”Lille HT” og hentet ut de fire barna, som da fikk muligheten til å spille i forestillingen.

– Jeg synes det er helt fantastisk å være med, jeg ble kjempeglad for at jeg fikk lov, sier Fia.

Hun har ikke vært med i en så stor forestilling før, det har heller ikke Frida.

– Det er jo så utrolig fint å få lov til å stå på en scene hver kveld og gjøre det man liker aller best, sier hun.

Skuespillerforeldre

Foreldrene til Frida er skuespillerne Finn Arve Sørbøe og Kristine Henriksen. Moren står på naboscenen hver kveld i ”Samfunnshuset”.

– Jeg tror ikke at de har så mye å gjøre med at jeg holder på med teater, jeg har egentlig fått interessen for det selv, også er det jo egentlig litt bra at vi ikke er med i samme forestilling, sier Frida.

Da de begynte arbeidet, syntes flere av barna at det var skummelt å se manuset for første gang. Siden har det gått veldig bra og forestillingen fikk terningkast fem, blant annet her i iTromsø. Men i og med at barna deler rollene har de også fått mulighet til å se hvordan de ”andre” gjør det.

– Alle her har noen småting som de er veldig gode på, og som kanskje andre ikke er like gode på. Men vi spiller ganske likt og alle er like flinke, sier Jakob.

foto
I SMINKEN: Her sminkes Jakob Stabell, mens Isak Bakli Aglen ser på.
foto
PÅ SCENEN: Her ser vi barnekeiserinnen på scenen under forestillingen.