– Det var absolutt ikke forventet, så vi er utrolig glad for det. Det var veldig høyt nivå, forteller revydeltaker Karoline Stensland.

Mesterskapet var en del av Nord-Norsk revyfestival, som ble arrangert i Ørneshallen i Meløy i helgen.

Over 70 revynummer deltok i konkurransen, der Studentrevyen som eneste Tromsø-revy bidro med to av dem. Til slutt var antall innslag redusert ned til 18 nummer, der det ble kåret vinnere i syv ulike kategorier.

Studentrevyen fikk utmerkelsen «beste scenefremføring» for sangnummeret «Plast».

– Sangen handler om at havet er fullt av plast. I innslaget er vi tre jenter som er utkledd i fiskekostymer, mens de to guttene spiller fiskere og utfører en dans med «Beyoncé-koreografi», noe som ble veldig morsomt, forklarer Stensland.

foto
MILJØMORO: Med Beyoncé-inspirert dans og fjonge fiskekostymer gikk tromsøstudentene til topps med sangnummeret «Plast». Foto: H. Steiro / Nord-Norsk Revyfestival

Åpnet showet

Det er første gang Studentrevyen deltar i mesterskapet, men det satt ingen preg på revygjengen, som attpåtil åpnet hele finaleforestillingen.

– Før finaleshowet fikk vi beskjed om at de ville at vi skulle ut først. Grunnen var at vi hadde mye energi, og de ville starte med et «pang», forteller hun.

– Det ga en god selvtillits-boost, slår hun fast.

– Plutselig hørte vi noen si «Tromsø»

Stensland forteller at det bare var så vidt at studentene fikk med seg at de vant, da et par av guttene var mer interessert i et annet mesterskap.

– Vi sto bakerst i lokalet, mens guttene sto og fulgte med på VM-resultater. Plutselig hørte vi noen si «Tromsø» fra scenen, så da måtte bare legge på spurt, sier hun og ler.

De øvrige finalekategoriene var tekst, monolog, sketsj, revyvise, revynummer og ungdomsnummer.

Malangsrevyen stakk av med prisene for «beste tekst» og «beste revyvise».