Onsdag kveld var daglig leder Martin Antonsen til stede under prisutdelingen for «Gullboka» på Latter i Oslo.

Bokhuset Libris var nemlig nominert til den gjeve prisen i fjor, og i jubileumsåret 2018 klaffet det endelig, for de kan nå smykke seg med tittelen «Årets bokhandel».

– Vi er veldig glad og stolt over å få denne prisen i konkurranse med så mange andre flotte bokhandler fra hele landet, sier Antonsen dagen derpå.

Fikk ikke feiret

I Storgata 86 har det vært bokhandel siden 1918, og siden 1986 har den vært drevet av familien Antonsen. I dag er det Martin Antonsen som er sjef, og han var selv på plass i Oslo for å motta prisen klokka 19.00 onsdag.

Klokka 22.00 var han på flyet hjem til Tromsø igjen.

– Jeg fikk med meg selve prisen, mange gratulasjoner og tatt en liten pils før jeg måtte dra til flyplassen igjen. Vi må få til en markering her hjemme for både butikken og våre ansatte når vi lander litt igjen, sier Antonsen med et smil.

foto
Tradisjonsrike lokaler: I Storgata 86 har det vært bokhandel siden 1918. I 2018 kan de smykke seg med tittelen «Årets bokhandel» Det skal feires skikkelig senere i år.

Jakter hedersplass

«Gullboka» henger ekstra høyt fordi det er bransjens egen pris og deles ut i regi av Den norske Forleggerforening. Trofeet er en flott bok i tre, og nå jakter Antonsen hedersplass til utmerkelsen i butikken.

– Ja, vi kan ikke bare sette den under G for «Gullboka», spøker han.

Juryens begrunnelse:

«Årets vinner har i generasjoner utmerker seg ved å ha engasjerte medarbeidere og ledelse som de selv sier – elsker bøker. Med god faglig kunnskap, engasjement og kjærlighet til bøker har de stort fokus på god service og setter kunden først ved å formidle litteratur og engasjere seg i lokalsamfunnet.

Bokhandelen har stort fokus på bredden og mangfold i litteraturutvalget både nasjonalt, men ikke minst lokalt. De har i løpet av det siste året hatt rundt 100 små og store forfatterarrangementer. De samarbeider godt med forlag og lokale samarbeidspartnere.

Med forfatterbesøk, arrangement og stort engasjement er ambisjonen for Bokhuset Libris å være bokelskernes bokhandel med et stort utvalg bøker i de fleste sjangre, og særlig flinke til å satse på lokal litteratur. Det er ekstra hyggelig å dele ut prisen til årets bokhandel i år som er 100 -års jubilant»