– Søknadsfristen hos Nordisk Film går ut 15. juni, men om vi får støtte eller ikke blir ikke avklart før i august, forklarer filmprodusent Aage Aaberge.

Uansett om støtten blir innvilget eller ikke, føler han seg sikker på at filmplanene vil bli realisert.

– I verste fall må vi vente ett år og søke på nytt, men dette er uansett et prosjekt vi har så stor tro på, så det lover godt.

16–18 mill.

Det var under et Tromsø-besøk i begynnelsen av april at Aaberge, sammen med blant annet produsent Espen Horn og regissør Harald Zwart, avslørte at de planlegger å spille inn en ny storfilm om krigshelten Jan Baalsrud, der filminnspillingen skal legges til Tromsø og Troms.

Med en kostnadsramme på rundt 70 millioner kroner er teamet bak filmplanene naturlig nok avhengig av bred økonomisk støtte. Ifølge Aaberge har de allerede kommet et godt stykke på vei her, men en viktig brikke gjenstår.

– Støtte fra Nordisk Film er nøkkelen. Dersom vi får støtte fra dem, vil det være mulig å søke på flere andre støtteordninger, påpeker filmprodusenten.

Han kan avsløre at de har søkt om et betydelig beløp.

– Mellom 16 og 18 millioner kroner er normalt på et så stort prosjekt som dette, sier han.

LES BYBILDET: Da Baalsrud viste fram foten

60 dagers opptak

Dersom alt går etter planen kan Aaberge og teamet starte innspillingen allerede til neste år.

– Vi planlegger innspillingsstart 1. mars 2016. Dette er noe vi jobber hardt for å få til, påpeker Aaberge, som blant annet har produsert storfilmen Kon-Tiki.

Han kan fortelle at hele filmen vil bli spilt inn i Troms.

– Det er snakk om 60 dager med opptak, der vi kommer til å starte innspillingen ved kysten, før vi skal spille inn ganske mye i Tromsø og området rundt. Deretter avslutter vi innspillingsperioden på FilmCamp i Øverbygd, avslører han.

Hvem som skal bekle de ulike rollene i storsatsingen er ennå ikke klart.

– Vi har ikke konkludert ennå, men dette er noe som vi har diskutert i flere måneder allerede. Det som er helt sikkert er at det kommer til å bli mange nordnorske skuespillere med i filmen, forteller han.

Skuespilleren som skal bekle hovedrollen som Jan Baalsrud blir imidlertid neppe nordnorsk.

– Baalsrud var fra Oslo, så dette er noe vi har i bakhodet når vi skal finne riktig skuespiller til rollen. I tillegg var han bare 25 år gammel da dette skjedde, så det er også noe vi er opptatt av.