Førjulsballetten fyller 10 år, og for å markere det satte Kulturskolen og Nord-Norsk opera og symfoniorkester (NOSO) opp den anerkjente og ikoniske balletten Svanesjøen. Tara Landmark (19) og Sanna Hald Vorren (19) strålte i hovedrollene som henholdsvis Odette og Odile, sammen med Philipp Parkhachev i rollen som prins Siegfried.

SE OGSÅ: Bildeserie fra oppsetningen (for abonnenter)

Totalt var om lag 300 dansere på scenen, og NOSO leverte fantastisk musikk under ledelse av dirigent Ola Rudner.

Nervøs

iTromsø fikk en prat med de spente danserne like før de skulle på scenen, og selv om jentene fremsto overraskende rolig var nervene i helspenn hos Vorren.

– Jeg er ganske nervøs, men jeg gleder meg veldig til å vise fram balletten, sier Sanna Hald Vorren, som spiller den svarte svanen Odile.

Vanligvis spilles rollene som Odette og Odile av en og samme person, men Kulturskolen har valgt å gi totalt fire jenter muligheten til å spille karakterene. Vorren brukte de siste minuttene før forestillingen sammen med Anette Hoven (17) og Emilie Hansen (18), som spiller de to hovedrollene på scenen lørdag.

– Vi ble spurt om å spille hovedrollene allerede før sommeren, og etter sommerferien har det vært trening hver dag, forteller Hansen.

– En drøm

Vorren har danset siden hun var fem år gammel, og å få en av hovedrollene i Svanesjøen er stort for 19-åringen.

– Det er rett og slett som en drøm som går i oppfyllelse. Svanesjøen er en fantastisk ballett, og all treningen har utvilsomt vært verdt det.

Å koordinere rundt 300 dansere på scenen er langt fra enkelt, og jentene forteller at det har vært et godt samarbeid mellom danserne og lærerne hele veien. Selv danser de stort sett alene på scenen, eller sammen med prinsen.

– Svanesjøen er nok den mest krevende balletten man kan sette opp, både fysisk og psykisk. At vi fikk med oss de profesjonelle danserne Philipp Parkhachev og Harald Röök har vært helt fantastisk, sier Vorren.

LES OGSÅ: Nå er denne duoen endelig klar for konsert på hjemmebane

Jentene har brukt flere hundre timer til å forberede seg til forestillingene som vises både fredag, lørdag og søndag.

– Vi har heldigvis møtt veldig god forståelse fra lærerne våre, for det har ikke vært like enkelt å henge med på alt skolearbeidet hele tiden, sier jentene og ler.