Debatt

«Et levedyktig fotballtilbud»

Avisa iTromsø har de siste ukene hatt et fokus på det private idrettsfaglige skoletilbudet i Tromsø. Mye av dette har dreid seg om fotball.

Vignettbilde 

meninger

20. november gikk sjefredaktør Stig Jakobsen ut i avisa og påsto at NTG er den store døråpneren for idrettssuksess og at Tromsdalen videregående skole snakker om å legge ned sitt fotballtilbud som et resultat av NTGs dominans på fotballsiden.

Som skoleleder synes jeg det er flott at NTG lykkes med sin spillerutvikling, men jeg synes ikke det er flott at Jakobsen virker ute av stand til, eller ikke vil, rette opp og dementere feilinformasjonen i sitt innlegg.

Dette er feilinformasjon som kan villede avisas lesere og potensielle søkere til det offentlige utdanningstilbudet innen fotball.

Gjennom dette innlegget ønsker jeg å få fram at idrettstilbudet ved Tromsdalen videregående skole i aller høyeste grad er levedyktig og at fotballtilbudet overhodet ikke er planlagt nedlagt!

Tromsdalen videregående skole har hatt et idrettstilbud siden tidlig på 80-tallet. Over tid har «idrettslinja» vokst fram til å omfatte rundt 90 elever på hvert årstrinn.

I tillegg har vi en parallell på studiespesialiserende utdanningsprogram der elevene får mulighet til å kombinere fordypning i realfagene matematikk, fysikk, kjemi, biologi og idrett. Totalt har vi nå over 300 elever på våre idrettstilbud.

Ved skolen tilbyr vi fordypning innenfor følgende toppidretter; fotball, fotballkeeper, håndball, basket, utholdenhet, turn, volleyball og ishockey. I tillegg har vi breddetilbudene fitness, allsidig ballidrett og ekstremsport.

Vi har mange tidligere og nåværende elever som har utmerket seg innenfor ulike idretter. Innenfor volleyball kan vi nevne at flere av spillerne i førsterekka til BKT, med landslagsaktuelle Kristoffer Alstad Østvik i spissen, har vært elever hos oss de siste årene. Det samme kan sies om Tromsø Storm sitt A-lag, der nesten hele troppen består av tidligere og nåværende elever.

I kappgang har tidligere elev Fredrik Vaeng Røtnes deltatt i junior-EM og Europacup. I tillegg er både han og vår nåværende elev Vilde Lundin norgesmestere flere ganger. De er begge to på rekrutteringslandslaget i friidrett.

Mari Lovise Lidal gikk ut fra idrettsfag i vår, hun er kickbokser og har representert Norge ved flere anledninger med blant annet en medalje fra World Cup.

Skolen har god rekruttering til toppidrett håndball, både blant gutter og jenter. I år har vi mange dyktige elever, med landslagsuttatte Daniel Jakobsen i spissen. Ishockey er en voksende idrett i Tromsø med flere dyktige utøvere. Mange av våre elever spiller i eliteserien for kvinner og Thea Sørheim er også uttatt på aldersbestemte landslag.

To av våre turnelever har utmerket seg innenfor rytmisk gymnastikk og en av disse, Lotte Henriksen, er på det nasjonale utviklingslaget i RG.

Fotball, som er vår største idrett, har vært nevnt tidligere. Her ønsker vi å ha et godt samarbeid med alle byens fotballklubber. Av tidligere og nåværende elever som har vært på ulike landslag kan vi trekke fram noen; Elin Sørum, Celine Nergård, Eline Torneus, June Tårnes, Vilde Bratland, Tone Heimlund og Guro Pettersen. Blant gutta har vi blant annet Lars Gunnar Johnsen og Remi Johansen.

Bak alle disse prestasjonene ligger et mangeårig og tett samarbeid med flere av byens idrettslag, samt at vi ved skolen har mange dyktige lærere og trenere. Lærerne våre gjør en fantastisk jobb og flere av disse jobber både i idrettslag og på skole, noe som bidrar til at elevene våre får en tett oppfølging.

Det finnes ingen motsetning mellom å gå på et offentlig skoletilbud og det å realisere idrettslige ambisjoner. På Tromsdalen videregående skole er vi opptatt av å utvikle hele mennesket og vi er overbeviste om at gode prestasjoner innenfor idrett og skole kan gå hånd i hånd!