Debatt

«Det er meningsfullt å ta vare på ting»

Framtiden i våre hender har nå startet en stor kampanje for å gjøre utleie og reparasjon mer populært.

FRAMTIDEN I SINE HENDER: Framtiden i våre henders Tromsø-kontor. Bak fra venstre: Tobias Haumann, Svein Gunnar Karlstrøm, Amund Hagen Kristiansen og Ylva Eriksen. Foran fra venstre: Sjennia Johansen og Tuva Torstensen Mugaas. Sara Ravna Lindmark kunne ikke være til stede.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Vi ønsker dette fordi det er gir en tryggere og mer bærekraftig økonomi. Dessuten er det sosialt og meningsgfullt å ta mer vare på folk og ting. Det er også viktig å bruke ressursene mer smart og effektivt.

I Tromsø støttes kampanjen blant annet av Tromsø kommune, Remiks, Veitasenteret, Turbo og Ishavskraft.

I Tromsø ønsker vi konkrete aktiviteter. Vi har Bike Kitchen hvor du kan lære å reparere sykkelen din på Veitasenteret. Turbo låner ut gratis friluftsutstyr ved siden av Fokus kino.

I kampanjeperioden kjører vi byttekvelder, reparasjon av klær og tekstiler og annet, så følg med. Hva med fres med naboen?

Vi skal ha den kuleste kampanjen i landet så derfor lyser vi ut konkurransen: Gjør boden slankere.

Siste helga i oktober oppfordrer vi folk til å ha garasjesalg etter å ha ryddet i boden. Ta bilder og send til oss på Facebook-siden vår. Fine premier vanker til heldige vinnere.

I kampanjeperioden på en måned skal vi jobbe tredelt over hele landet:

En nasjonal spørreundersøkelse viser at over halvparten av oss mener at det ikke er mulig å løse klimaproblemene uten at vi reduserer det materielle forbruket. 71 prosent ville reparert mobilen sin hvis det lønte seg. Og 59 prosent ville ha lånt verktøy hvis det var mulig.

Derfor ønsker vi også å endre politikken, og vi har startet en nasjonal underskriftskampanje for å få redusert moms på reparasjon og utleie.