Borer i E8-traseen i Ramfjord

Statens vegvesen vil denne uken starte prøveboringer langs østre trase for E8 i Ramfjord.

VEDTATT: Dette er den vedtatte traséen ved Fagernes. 

KULTURMINNER: På denne skissen ser man hvor det er funnet kulturminner på Fagernes – og som veivesenet ønsker å unnvike å skade. 

nyheter

Det informerer veivesenet om i et brev til både Sametinget og Troms fylkeskommune.

LES OGSÅ: Slik kan nye E8 bli

Etaten har sendt inn et detaljert kart over borepunkter langs traseen og vil ha tilbakemeldinger på om disse er akseptable for de to organene.

Vil unngå å skade kulturminner

I brevet skriver veivesenet: «I det aktuelle området har undersøkelser etter kulturminneloven §9 blitt foretatt, og det er registrert kulturminner, blant annet et stort fangstgropanlegg som krysser traséen».

LES OGSÅ: Samferdselsdepartementet vil ha østre alternativ

Vegvesenet vil derfor at både fylket og Sametinget gransker borekartet for å se om kulturminnene kan bli rammet.

«Dersom dere vurderer at noen av borepunktene ligger for nær eller er i konflikt med kulturminnene, kan boreplanen sannsynligvis justeres for å unngå konflikter i denne fasen», skriver man.

Østsiden endelig vedtatt

Boringene kommer i stand fordi det i sommer ble endelig vedtatt at innfartsveien til Tromsø skal gå på østsiden av Ramfjorden.

Da sa kommunalminister Jan-Tore Sanner at «Hvor E8 inn mot Tromsø skal gå har vært diskutert i 30 år. Nå var det på tide å fatte en beslutning. Jeg har lagt vekt på lokale avveininger og en helhetlig vurdering av mulighetene for fremtidige veiløsninger i regionen».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter