Varsler endringer i rutetilbudet

Troms fylkestrafikk melder om utvidelser og endringer i bybussrutetilbudet.
nyheter

- Vi har enkelt og greit tenkt å øke produksjonen på Tromsø-bussene. Det vil merkes for publikum, sier fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo.

Ifølge fylkesråden er det økt behov for både hyppighet og volum som ligger bak planene

- På de strekningene der behovene er størst vil produksjonsøkningen bli størst, sier Prestbakmo.

LES OGSÅ: Lover bedre busstilbud allerede til høsten

Det vil føre til økt frekvens på rutene til og fra universitetet og UNN. Dette har lenge vært etterlyst fra ansatte og studenter, spesielt etter at det ble innført avgiftsparkering på Campus.

Blant annet skal bussene til UNN og universitetet få en ny hovedholdeplass i sentrum - ved Austadbygget i Fredrik Langes gate.

- Nå man øker hyppigheten på avgangene så trenger man bedre logistikkløsninger for av- og påstigning, derfor etablerer vi denne holdeplassen, sier fylkesråden.

LES OGSÅ: UNN ønsker bedre kollektivtrafikk

Prestbakmo ønsker ikke å gå i detalj på hvor omfattende endringene blir, men sier som sagt at det vil merkes.

De nye planene vil bli presentert på en pressekonferanse mandag.

Tiltakene som settes i gang er en del av belønningsordningen for bedre kollektivtransport og mindre bilbruk i byområdene.

- Det skal bli bedre kapasitet på bussene i Tromsø for å nå det målet, sier Prestbakmo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter