Setter opp stort Lucia-tog gjennom sentrumsgatene

Sadio Nor Teater, Sentrumsforeningen og en rekke andre organisasjoner inviterer nå byens barn og unge til å være med og feire Lysdronningen i mørketiden.

LUCIA-FEIRING: 13. desember vil det arrangeres stort Lucia-tog i Tromsø sentrum.  Foto: Jonas Olsen

SKUESPILLER: Nina Rosenlund i Sadio Nor Teater vil lede arrangementet i sentrum.  Foto: Helge Matland

LUSSEKATTER: Det vil være salg av lussekatter i forbindelse med Lucia-toget i sentrum.  Foto: Merete L. Borgersen

nyheter

13. desember er Lucia-dagen når den sicilianske helgenen Lucia blir feiret over hele Europa.

I Norge markeres dagen hovedsakelig i barnehagene og på barneskolene, men i år ønsker Sadio Nor Teater og Sentrumsforeningen at hele familien skal delta i et større arrangement i sentrum.

– Vi skal gå i fakkeltog fra Erling Bangsunds plass (utenfor Kulturhuset) og så skal vi gå helt til Strandtorget, forteller Nina Rosenlund, skuespiller og daglig leder i Sadio Nor Teater.

LES OGSÅ: Dette julearrangementet setter sinnene i kok over hele Tromsø

Mange deltakere

I toget vil det delta fem forskjellige barnekor og flere barne- og ungdomsteatergrupper. Utenfor Kulturhuset vil barnekorene synge – og lang marsjruta vil det bli vist fram såkalte teatertablåer med forskjellige lys-temaer.

– Vi vil også fortelle om hvem Lucia var – og vi vil ha en egen Lucia, skuespiller Anethe Alfsvåg, forteller Rosenlund.

Anne Nymo Trulsen fra Hekla Stålstrenger vil i tillegg være forsanger for Lucia-sangen.

Flere sentrumsbedrifter med på samarbeidet i form av lys, fakler og servering.

LES OGSÅ: Årets julebrus test: – Det lukter øl

Håper på stort oppmøte

Sadio Nor Teater og Sentrumsforeningen har også tidligere samarbeidet om kulturarrangement.

– Vi har hatt såkalt «vandreteater» i sentrum tidligere – og i fjor ble vi enige om å lage et arrangement for barn og unge. Lucia passer veldig godt – ikke minst med tanke på årstiden, sier Rosenlund.

Lena Nymark er avdelingsleder for Sentrumsforeningen i Næringsforeningen i Tromsø-regionen. Hun sier at hun håper at flest mulig vil delta i arrangementet.

– Det er et fint familiearrangement som alle kan være med på. Det vil være åpent for alle og det vil ikke koste noe, sier hun.

LES OGSÅ: Her er kjøpesentrenes planer for julehandelen

Russisk «Lucia»

På Lucia-dagen feires som nevnt helgenen St. Lucia, men i det planlagte toget i Tromsø vil også den russiske vinterprinsessen «Sneguroschka» delta. «Sneguroschka» er den russiske julenissen «Fader Frosts» hjelper.

– Norsk-Russisk forening har tradisjonell julefeiring den andre helga i desember hvert år i Tromsø – og i år vil de være sammen med oss, sier Rosenlund.

Redd Barna vil også delta i toget.

– De har faste aktiviteter for flyktningbarn og vil være med på vårt arrangement, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter