Over 80 aktører deltok på arrangementet «Byggebørsen 2016» i regi Næringsforeningen i Tromsø og omegn.

– Vi har registrert 83 deltakere i år og det er ny rekord. Jeg er storfornøyd med både oppmøte og arrangementet og det har blitt presentert mye spennende i dag, sier Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen i Tromsø og omegn.

Viktig møteplass

Byggebørsen er et årlig arrangement som har pågått siden 1997, og har som formål å være en viktig og populær møteplass som samler aktører fra hele regionen. Her får de mulighet til å bli oppdatert på store og små utbyggingsprosjekter i Tromsø, fylket og landselen.

– Vi har fått presentert og gått gjennom enormt mye. Byggebørsen er gunstig for både de som presenterer prosjekter som skal ut på anbud og folk blir nærmest teppebombet med markedsmuligheter. Samtidig er det svært gunstig for de ulike aktørene å få vite mest mulig om de ulike planene, slik at de kan forberede anbud. Det er igjen gunstig for anbudsgiver, som slik vil få inn flere anbud som kan føre til lavere kostnader, større konkurranse og økt kvalitet, sier Nilsen.

Breivika havn

På talerlisten sto blant annet Statsbygg, Vann og avløp, Utbyggingstjenesten og Park og vei. Det ble ikke presentert noen nye prosjekter, men de oppmøtte fikk anledning til å orientere seg i utbyggingsplanene til kommunen og de ulike investeringsbudsjettene.

– Det står vanvittig mye på trappene nå, og det aller viktigste infrastrukturtiltaket for næringslivet nå er Breivika havn. Det er Nord-Norges største flaskehals. Vi vil at havna skal inn i Nasjonalt Transportplan (NTP), for her er bevilgningen smuldret opp og staten må på banen. Her er det snakk om både statlig, kommunalt og fylkeseid vei, så mange må samarbeide for dette arbeidet som må gjøres nordøst på Tromsøya.

1,6 milliarder

På Byggebørsen ble det blant annet presentert at Vann og avløp i kommunen har et investeringsbudsjett på 1,6 milliarder innen 2030. Troms fylkeskommune har en investeringsramme på 260 millioner for nye Ishavsbyen videregående skole. Innkjøpsavdelingen i kommunen har et årlig budsjett på 450 millioner og de har 120 ulike rammeavtaler hvor flere skal fornyes i løpet av året.

Andre byggeprosjekter på bordet var Solneset skole hvor utbyggingstjenesten i kommunen har ei investeringsramme på 120 millioner, Brensholmen skole (oppstart 2017) med ei investeringsramme på 135 millioner, normalhall på Storelva med investeringsramme på 70 millioner og Sandnessund krematorium med ei investeringsramme på 87 millioner kroner.