– Er det rot i Telegrafbukta etter russefeiringen, så er det bare å ringe meg

Russepresidenten ber russen oppføre seg, rydde opp i Telegrafbukta og drikke forsvarlig. – Du tåler ikke mer alkohol på grunn av russebuksa.

TAR ANSVAR: Russepresidenten ber russen drikke forsvarlig og rydde opp etter seg. 

nyheter

Hver 1. mai møtes russen i Telegrafbukta for å starte russetiden med skikkelig feiring. Tidligere år har ting gått over syr, og det har vært enorme mengder alkohol i Bukta. Fredrik Mydland (19) er årets russepresident, og bedyrer at en del ting blir gjort annerledes i år.

– For første gang i historien skal ikke selve dåpen foregå i Telegrafbukta, men utfor de ulike skolene. Det gjør forhåpentlig at det blir mindre rot og søppel i Bukta, og at oppleggene blir mindre og mer oversiktlig. Etter russedåpen hvor alle har fått russenavnet sitt, møtes vi i Bukta i rundt midnatt, sier russepresidenten.

Mydland og medruss Ask Bjørklund (18) som begge går på Tromsdalen, tror godværet vil gjøre feiringen ekstra bra.

LES OGSÅ: Vil lokke ungdom vekk fra Bukta 1. mai

Nye regler

RUSS 2016: Ask Bjørklund (18) og Fredrik Mydland (19) går begge på Tromsdalen og er med på russebussen «Grabbarna». 

 Hver skoleklasse har tradisjonelt brukt ha en «russeprest» som skal «døpe» russen med deres nye russenavn. For hver dåp har presten måtte ta en shot sprit, eller en slurk øl. Med klasser på over 30 elever har dette nærmest vært en invitasjon til alkoholpumping på UNN.

– I år har vi derfor sagt at hver prest kun får døpe ti personer. Så vi har flere prester i hver klasse, for å unngå at det går over styr. Og man må heller ikke drikke sprit, men kan drikke øl. Samtidig må folk passe på å vise moderasjon selv. Man tåler ikke mer alkohol, bare fordi man har på seg russebuksa, sier Mydland.

LES OGSÅ: Frykter enkelttilfeller kan ødelegge for resten av russen

Skal rydde opp

Russepresidenten kommer med en tydelig oppfordring til russen om å rydde opp etter seg.

– Vi har med søppelsekker, og legger til rette for at folk skal kunne rydde opp etter seg under og etter feiringen. I tillegg er det en egen russeknute for å rydde i Bukta, så jeg håper noen blir motivert av det, sier han.

LES OGSÅ: Ba russen droppe russeknute grunnet dyreplageri

Om det likevel skulle være søppel i bukta, er han tydelig på hvem som har ansvaret.

– Alle har selvfølgelig et eget ansvar for å rydde opp etter seg, men særlig vi i russestyret. Og jeg som er russepresident har det øverste ansvaret. Så dersom det er søppel i Bukta etter feiringen, så er det bare å ringe meg, sier russepresidenten.