I dag fikk de endelig den nye brannbilen

I mai fikk Tromsø Brann og redning vite at de får en splitter ny brannbil av Gjensidigestiftelsen. Torsdag ble bilen overlevert fra justisministeren til varabrannsjefen.
nyheter

23. mai ble alle de ansatte ved Brann og redning innkalt til et HMS-møte. Da de dukket opp på møte rommet, ventet imidlertid representanter fra Gjensidigestiftelsen – og med seg hadde de en kjempegave: Beskjeden om at brannstasjonen var blant de utvalgte når Gjensidigestiftelsen i år gir bort 37 nye brannbiler til en samlet verdi av 190 millioner kroner.

Torsdag reiste varabrannsjef Kaj Christiansen og verksmester Arnt Are Johansen til Oslo for å hente gaven.

– Det har nettopp vært overlevering av bilen, og Johansen skal kjøre den oppover i helgen, forteller varabrannsjefen, som er strålende fornøyd med gaven.

– Full klaff!

Da Christiansen og de andre ansatte ved Brann og redning mottok nyheten om gaven, var det fremdeles uklart hvilke utstyr som ville følge med bilen.

– Det var full klaff og masse utstyr. Den kommer med høytrykksslukker, frigjøringsverktøy, hjertestarter, stige, håndslukkingsapparat og varmesøkende kamera. Alt i alt er den veldig godt utrustet, sier han.

Bilen er av typen «fremskutt enhet».

– Det er altså en liten og rask bil som kommer seg fram der våre større kjøretøyer raskt får problemer, som E8 Lavangsdalen, der midtdelerne fører til problemer om vinteren, og i tunnelene og parkeringsanleggene i byen, forklarer Christiansen, og legger til:

– Det er absolutt noe vi har hatt behov for i Tromsø.

Fortsetter prosjektet

Gaven er en del av Gjensidige Forsikrings 200-årsjubileum. Gjensidigestiftelsen, som er selskapets største eier, har i anledning jubileet gitt 350 millioner kroner til ytterligere profesjonalisering av det norske brannvesenet. Prosjektet har fått navnet «Det store brannløftet».

- Prosjektet videreføres også inn i 2017, hvor man blant annet kan søke om støtte til forebyggende tiltak. Også her skal vi selvfølgelig søke, sier Christiansen.