Kommunen skal bruke en million kroner på kulturkort for unge

Nå blir det billigere kultur for ungdom i Tromsø.

KULTUR: Marta Hofsøy og Aleksandra Seljeseth er strålende fornøyd med at det skal innføres kulturkort i Tromsø kommune.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Forskningen er klar på at økonomi og hvor man bor, avgjør hvor mye kultur ungdom får med seg. Det mener vi er feil, og at alle skal få delta på kulturarrangement, sier Ap-politiker Marta Hofsøy.

– Bør ikke være et skille

I samarbeidspartiene, Rødt, SV og Aps budsjett som vedtas i kommunestyret denne måneden, er det lagt inn en million kroner for å innføre et ungdomskulturkort i 2018.

Kommunen legger også inn to millioner kroner til formålet for 2019. Kortet vil forhåpentlig være innført om ett år.

– Kulturkortet vil være et samarbeid mellom private og kommunale aktører om å gi rimeligere priser til unge. Detaljene er ikke klar ennå, men aldersgruppen kan for eksempel være 13-23, sier Hofsøy.

Ungdomspartiet til Ap, AUF, er strålende fornøyd tiltaket.

– Dette er sykt bra for unge. Ungdom er i en alder hvor man formes som mennesker, og da bør man få delta på kulturarrangement. Det bør ikke være et skille mellom de som har råd og de som ikke har det, sier Tromsø AUF-leder Aleksandra Seljeseth.

Hofsøy har jobbet med saken i årevis.

– Dette har vært en kampsak for AUF så lenge jeg har vært aktiv i organisasjonen. Derfor er det kjempeflott å få gjennomslag for det nå, sier Hofsøy.

Etterlyser samarbeidspartnere

Når budsjettet vedtas, er det opp til administrasjonen å gjennomføre vedtaket. Ennå er det mye som er uklart med kulturkortet.

– Om det blir et fysisk kort, eller faktisk rimeligere priser på kulturinstitusjoner, er ikke sikkert ennå. Nå oppfordrer vi private aktører, som vil delta i spleiselaget om å gi ungdom billigere og mer kultur, om å melde seg, sier Hofsøy.