Vil ha folk med på «sakte-aksjon» mot bompenger

Onsdag håper Ahmed Aadan Warsame at flest mulig vil være med på å vise sin misnøye med innføringen av bompenger.

LEI: Ahmed Aadan Warsame er leder for «Nei til bompenger» og fylkesleder for Kystpartiet. Han har sett seg lei på at folks misnøye med bompengeforslaget ikke blir tatt hensyn til.   Foto: Privat

nyheter

Warsame er leder for gruppen «Nei til bompenger». Onsdag, når det endelige bompengeforslaget skal vedtas i kommunestyret, arrangerer gruppen en protest mot forslaget.

Vi har fått mange henvendelser fra folk som ikke ønsker bompenger i Tromsø. Politikerne har ikke tatt hensyn til befolkningen når de kommer med dette forslaget, sier Warsame.


For abonnenter:

Frp jubler for Høyres bompenge-brudd

Anni Skogman (Frp) er begeistret for at Høyre ikke lenger stiller seg bak et felles bompengeforlik i kommunestyret.


Lager kø

Warsame forteller at målet for onsdagens aksjon er at flest mulig skal kjøre sakte forbi rådhuset for å vise sin støtte, og at kommunestyret selv får se at folk er imot forslaget.

– Jeg vet ikke hvor mange som vil delta, men jeg håper alle som har muligheten kjører sakte i morgen.


Høyre trekker seg fra bompengeforliket

Høyre får ikke gjennomslag for Kvaløyforbindelsen over Håkøya, og trekker seg fra bompengeforliket.


Aksjonen vil foregå mellom klokken 07.00 og 09.00 onsdag morgen.

– Vi skal unngå de store køene fra Kvaløya og fastlandet, så vår kø vil gå fra Nor Diesel på Stakkevollveien til Sør-Tromsøya, forklarer han.

Warsame håper så mange som mulig vil delta, men ber folk samtidig vise hensyn til utrykningskjøretøyer langs strekningen.

Flere tusen følgere

Gruppen «Nei til bompenger» har ifølge Warsame over 9.000 tilhengere. De har tidligere gjennomført en underskriftskampanje, men fikk ikke gjennomslag for den.

– Det er på tide at befolkningen blir hørt, sier Warsame.

For abonnenter:

Bompenger:

Vil kreve inn 5,4 milliarder kroner i bompenger

Kommunen kreve inn i 5,4 milliarder kroner i bompenger fra sine innbyggere over en 20-årsperiode.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter