Vinterfest på Charlottenlund:

– Fantastisk oppmøte til tross for været

Lørdag var den årlige vinterfesten i gang på Charlottenlund. Til tross for dårlig vær, kunne arrangørene melde om overraskende godt oppmøte.
nyheter

Den årlige vinterfesten ble arrangert av Barnas turlag i Tromsø, som satt opp natursti med premier, veterangruppa i Troms turlag som holdt bålkurs, og Røde Kors som ivaretok sikkerheten.

Tromsø skiklubb stilte med instruktører til kurs i både skihopp og langrenn, mens elevene fra Norges Toppidrettsgymnas (NTG) arrangerte skirenn. Utlånssentralen Turbo var også til stede for å låne bort alt fra akebrett til langrenn og hoppski.

Fikk medaljer

Katarina Vatnvåg fra NTG var en av dem som delte ut medaljer til barn som deltok i skirennet.

– Oppmøtet har vært veldig greit til tross for været, men dårligere enn i fjor da det kom rundt 500 stykker. Ellers har vinterfesten vært en suksess, som alltid, sier Vatnvåg.

Barna syntes det var stas å få premie, og nøyde seg ikke med bare én medalje. Ikke minst var det godt å kunne ta seg en pause med mat og saft.

– Barna gikk naturstien to ganger for å få to medaljer. Vi fikk høre om arrangementet først i år fra barnas tante, som jobber i Røde Kors. Dette tenkte vi kom til å bli gøy, forteller mamma Anna Victoria Johansen.

Tilbyr utstyr

Turbo og Tromsø kommune har slått seg sammen for å bidra med ski og annet utstyr til vinterfesten. Dette for at flest mulig barn skal ha muligheten til å delta i slike arrangementer uten å måtte eie eget utstyr.

Blant barna satt Siri Helstad fra Turbo, som sto for å supplere med alt av utstyr barna måtte trenge.

– Utlånet gikk for det meste i akebrett, men også noen ski, forteller hun.

Godt arrangement

Rundt bålet satt pappa Anders Mordal og datteren Solveig, som tok seg en pause etter skirennet.

– Solveig gikk skirennet to ganger, og er nå klar for skøyting. Vi er fornøyde med arrangementet og synes det er bra at barna får mat også, sier Mordal.